MCC logotyp

 

 

Malmö Cricket Club - Ett lag för ungdomar!


NYHETSARKIV - senaste nyheterna

Vinst mot Karlskrona (8 augusti 2015)

Vinst nr 2. Det hade regnat på morgonen och spelplanen var blöt. Vi vann toss och valde att börja med batting. Efter en solid start hade vi 116/2 på 20 overs. Därifrån lyckades vi att accelerera till 271/9 efter alla 40 overs. Bilal och Sanaullah spelade bra innings med var sin dryga 50 runs. Det visade sig vara tillräckligt. Vi tog Karlskronas alla wickets för 138 runs. 5 wicket för lagkapten Hammad samt 4 wickets till Hassan. Vi vann med 133 runs. Scorecard kommer på SCF hemsida senare.

Vinst mot United! (8 augusti 2015)

Efter en usel start i vår batting gjorde Liam drygt 50 och Aryan 74 not out vilket gav oss 208 runs all out på 31 overs. Vi gjorde dock en kämpainsats i bowlingen och fick dem all out för endast 55 runs! Vinst med 153 runs alltså! Bra start på 40-overs ligan!

Ser fram emot 40-overs formatet (28 juli 2015)

Nu måste vi ta oss i kragen och bevisa att vi egentligen är ett betydligt bättre lag och att 40-overs formatet passar oss betydligt bättre. Kom gärna och stöd oss i våra matchen.

Nästa match är mot United CC på Bulltofta den 2 augusti kl. 11

Åter med SCF! (28 juli 2015)

Efter att ha spelat med SCB i ett par år har Malmö CC åter blivit inbjuden att delta i SCF ligor. Vi har nu deltagit i T20 säsongen och har haft blandade resultat, men ser fram emot 40-overs ligan. Tack och lov har vi i alla fall kvalat in för att nästa år spela i första divisionen.

Säsongen började med en intensiv helg där vi mötte Malmö Blue, Evergreen och Panthers den första helgen. I första matchen fick vi märkliga domslut mot oss med sammanlagt 10 straffpoäng för att vi sprang på mattan. SCF godtog vår kritik mot domaren och gav denne en varning, men vår förlust med 2 wickets kvarstod. Sedan spelade vi mot Evergreen och Afzaal Wirk 140* tog matchen ifrån oss. Vi förlorade till slut med 45 runs. Slutligen spelade med ett trött lag mot det svagare laget Panthers som vi dessvärre underskattade och återigen förlorade vi, denna gång med 4 wickets.

Vi fick alltså en riktig tankeväckare efter första helgen som bjöd på 3 förluster! Sannolikt den sämsta starten i klubbens historia. Vi visste att vi var tvungna att ta oss i kragen.

Följande helg 9/5 spelade vi bra och vann mot Göteborg med 11 runs, sedan vinst mot United med 9 wicket, mot Landskrona med 40 runs, mot Halmstad med 5 wickets och sedan mot Helsingborg med 84 runs. Vi var på rätt väg igen med 5 vinster på raken efter de inledande 3 förlusterna. Semifinalchansen såg bra ut.

Sedan åkte vi till Karlskrona och spelade på en plan som vi inte varit på tidigare. Vi gjorde dåligt ifrån oss i vår batting men kämpade förgäves med vår bowling och fielding då bägge domarna utgjordes av medlemmar i hemmalaget. Då vi inte fick en run out som var minst 2 meter ute, visste vi att matchen var körd. Andra lag hade tagit med sig egen domare till dessa matcher, emedan vi litade på att SCF hade ordnat med neutrala domare. Vår överklagan mot domarna ledde till att SCF svarade att matchen kan spelas om ifall bägge lagen kan komma överens om det?! Hur nu detta var tänkt när det ena laget tagit hem vinsten i första matchen.?

Vi valde att inte förlora hoppet och åkte till Göteborg där vi efter en kämpainsats vann mot både Seaside med 35 runs och Göteborgs XI med 8 runs. Vi hade nu en god chans till semifinal om vi vann de avslutande 2 matcherna.

Sista helgen mötte vi först Lund CC och vi förlorade överaskande med 7 wickets. Våra 2 bästa bowlers blev skadade på morgonen. Var semifinalplatsen förlorad?

Nästa dag räknade vi på net runrate och insåg att vi skulle kvala in om vi vann mot Malmöhus. Chansen kvarstod. Det räckte att vinna. Trots denna sporren led vi av bristen på bowlers och förlorade med 37 runs!

Alltså slutade vi besvikna på en 6 plats av 13 lag. Tack och lov blir vi kvar i första divisionen.

SCF medlem i RF (28 juli 2015)

Den största positiva nyheten för svensk cricket kom också under försommaren. RF har äntligen accepterat SCF medlemsansökan! Vi hoppas alla att detta ska få cricket att växa i Sverige. Läs mer här.

Jaya Reddy (28 juli 2015)

Inför säsongen blev vi chockade av den tragiska nyheten att vår älskade coach Jaya Reddy plötsligt avlidit. Vi sörjer tillsammans med hans familj och minns honom för den cricketälskande positiva, entusiastiska person han var. Må han vila i frid. Vi kommer alltid att värna hans minne.

Jaya Reddy

JAYA REDDY

Början av säsongen (30 maj 2014)

Årets säsong började den 11 maj med en överaskande förlust mot Karlskrona med 10 runs! Vi fick därefter ta oss i kragen och spelade helgen därpå, 17 maj, ett intern derby mot Malmö Blue som vi vann med 9 wickets. Senast 25 maj mötte vi Landskrona på deras nya spelplan och vi fann tillbaks till vår gamla storform och vann övertygande med 114 runs! Nu ser vi fram emot resten av säsongen. 31 maj gästas vi av första Stockholmslagen

Inomhusträning (16 januari 2014)

I vinter har vi pågående inomhusträning vid Tygelsjö sporthall. Det har kommit allt fler till träningarna vilket är roligt. Vi tränar lördagar kl.12-15 och planerar att fortsätta tills utomhusträningen kan börja i mars-april.

Finalen (25 september 2013)

En bra final spelades i Landskrona mellan Landskrona och Märsta CC (scorecard). Denna vanns av Märsta CC som alltså vann dubbelt i år. De är således svenska mästare i allsvenskan och T20 ligan 2013!

Spännande semifinal (14 september 2013)

Malmö fick möta Landskrona i semifinal trots att man kom på andra plats i ligan. Vi mötte alltså Landskrona på bortaplan och gjorde en bra insats men förlorade med minst möjliga marginal, 1 wicket! Malmö gjorde endast 140 runs men efter en kämpainsats med bowling och fielding var vi nära att vinna.

Nu spelas finalen mellan Landskrona och Märsta på lördag den 21 september i Landskrona.

Vinster i Stockholm (1 september 2013)

Malmö har säkrat semifinalplats på hemmaplan efter en framgångsrik tour till Stockholm där man trots regn och "low-scoring games" vann bägge matcherna. Först fick man revansch mot T20 vinnarna Märsta och sedan mot Jinnah White. Detaljer kommer senare.

Vinst mot Jinnah Green (1 september 2013)

Malmö spelade på hemmaplan i Landskrona den 25 augusti då vår spelplan var bokad för hundtävling! Trots detta vann vi till slut mot Jinnah Green med 28 runs.

Vinst mot Alby (1 september 2013)

Malmö började bra efter sommarlovet med stor vinst mot gästande Alby den 19 augusti. Malmö gjorde säsongsbästa 353 runs där Sanaullah gjorde 96, Ahmad Sahota 77 och Qaiser gjorde personbästa med 53. Malmö vann med 184 runs efter att Wasel gjort personbästa med 6-28! Grattis!

Förlust mot Landskrona (8 juli 2013)

Helgens match mot Landskrona blev en första förlust i Allsvenskan. Vi valde att börja göra batting men lyckades inte spela alla overs utan fick endast ihop 209 runs. Detta var dock för lite då vi kastade sämre än vanligt och slutade i förlust med 6 wickets.

Regn, regn och regn (29 juni 2013)

Lördagens match mot Karlskrona började med ett duggregn och sedan förlorade vi toss och Karlskrona började med batting. Regnet återkom dock när det var 15 overs kvar och tilltog sedan. Spelarna fortsatte dock att spela i regnet och Karlskronas innings avslutades. I lunch uppehållet öste dock regnet ner och det fanns inga förutsättningar för att fortsatta matchen. Kaptenerna ska nu komma överens om matchen kan spelas om.

Säsongens andra match i helgen (28 juni 2013)

Imorgon, lördagen den 29 juni, spelar Malmö CC sin andra match i Allsvenskan hemma mot Karlskrona. Vi hoppas att vi får gott stöd på hemmaplan. Lycka till!

Vinst i första matchen (15 juni 2013)

Malmö CC vann säsongens första 40 overs match mot gästande Botkyrka CC från Stockholm. Malmö brände Botkyrka CC för låga 140 runs. Det hade varit mycket lägre om vi också fångat våra lyror. Vi miste säkert 5 chanser! i det molniga vädret. Efter lunch gav Aryan oss en bra start med snabba 39 runs innan Sanaullah 40* kunde leda oss till vinst med 7 wickets.

Cricketspel online (15 juni 2013)

För lite tidsfördriv, testa olika varianter av Stick Cricket! OBS! Risk för beroende!

Allsvenskan (15 juni 2013)

Denna helgen skulle Malmö spela sin första match i Allsvenskan. Tyvärr har dock Alby CC fått förhinder och matchen har fått flyttas fram. Det uppdaterade spelschemat finns länkat till SCBs hemsida.

T20 Allsvenskan (15 juni 2013)

Malmö CC har spelat T20 allsvenskan som bestod av gruppspel i söder och norr. Malmö CC spelade tuffa och jämna matcher mot Landskrona och vann semifinal i söder mot Landskrona. Förra helgen bar det av till Stockholm för final mot Märsta CC som vunnit sin semifinal mot Botkyrka CC. Tyvärr kunde Malmö inte upprepa semifinalvinsten utan förlorade en finalmatch som spelades på bortaplan. Vi hoppas nu att Malmö ska ta steget upp och vinna den större och viktigare 40-overs Allsvenskan som börjar denna helgen.

Första stockholmstouren (15 maj 2012)

I helgen tourade vi Stockholm och spelade först mot Botkyrka i kyla och regn. Vi lyckades skrapa ihop 129 runs vilket visade sig vara tillräckligt då vi efter en kämpainsats vann med 48 runs. Söndagen slutade dock med förlust med 5 wickets mot SICC då vi trots solsken inte kunde få ihop 150 runs.

Ändring i spelschemat (15 maj 2012)

Matchen mot Lund CC är framflyttad till söndagen. Se spelschemat i vänstra kolumnen.

Spelschema för säsongen 2012 (8 mars 2012)

Spelschemat för säsongen 2012 har publicerats på SCFs hemsida. Malmö CCs spelschema hittar ni alltid här till vänster, som en pdf-fil.

 
 

Webmaster: Hassan Zaigham, senast uppdaterad 18-augusti-2020
© Malmö Cricket Club 2001-2020