MCC logotyp

 

 

Malmö Cricket Club - Ett lag för ungdomar!


NYHETSARKIV - år 2003

Små förändringar i hemsidans layout (14 december 2003)

I frånvaron av cricketnyheter har uppdateringar av hemsidan uteblivit. Idag fick hemsidan dock en liten ommöblering. Lite nya reklambilder och vissa element på denna sidan har flyttats runt. Bland annat kommer ni att märka att gästboken finns till vänster istället för längst ner på sidan. Tanken är att denna sidan också ska bli något kortare/mindre. Kom gärna med förslag/kritik.

Gratulationer! (29 oktober 2003)

Idag har vi två anledningar att gratulera spelare i vårt lag. Nämligen till Balu och Ahmad. Balu uncle har nyligen blivit far till en son och Ahmad har fått en högre tjänst vid sitt jobb på DHL. Ett stort grattis till bägge å Malmö Cricket Clubs vägnar!

Inomhusträning (29 oktober 2003)

Vi håller på att undersöka möjligheten att träna inomhus. Vi letar även efter andra lokaler än den i Furulund, även om den är mycket bra. Nackdelen är bara att den ligger långt borta. Tanken är att boka några timmar på lördag kväll. Planen är att sedan kunna deltaga i inomhusturneringen i Danmark i februari. Skicka gärna intresseanmälan och förslag till planeringen.

Gästboken (18 oktober 2003)

Någon eller några personer har visat att de inte kan bruka yttrandefriheten i gästboken på ett konstruktivt sätt utan att trakassera enskilda individer. Vid flera tillfällen på senare tid har jag tvingats ta bort insändare som varit direkt kränkande. Detta har gjort att jag beslutat mig för en policyändring, som innebär att jag kommer att granska samtliga inlägg som skrives innan de publiceras i gästboken. Jag hoppas att alla har överseende med att detta är det enda sättet vi kommer åt problemet. Endast inlägg som innehåller personangrepp eller kränkning mot annan kommer att tas bort. / Webmaster, Hassan Zaigham

Bilder från Breddepokalfinalen! (6 oktober 2003)

Nu har jag möjligheten och gjädjen att bjuda på ett fint bildspel med bilder från Breddepokalfinalen mot Skanderborg den 13 september. Ett stort tack till Ahmad S, som har delat med sig av bilderna. Tyvärr dröjde det någon dag för mig med att publicera dom men anledningen är omstruktureringen som ni kan läsa om nedan.

Omstrukturering av hemsidan (6 oktober 2003)

Samtidigt som hemsidan växer sig allt större så krävdes i helgen också en ordentlig omstrukturering av serverinnehållet. Detta är inget som ska påverka besökarna, men om någon sida nu ser felaktig ut eller någon länk slutat att fungera var vänliga och informera mig om detta, så ska jag ordna det så snart som möjligt. Anledning till detta är att hemsidan nu överstigit 10Mb och jag har blivit tvungen att flytta över delar av filerna till en ny server. Nu har vi marginal till 20Mb, vilket borde räcka åtminstone under nästa säsong. Tack för överseendet.

Yourlenses - ny reklampartner (6 oktober 2003)

Alla ni som använder linser kan utnyttja vår nya reklampartner till att köpa era linser billigt och samtidigt sponsra klubben med 10% av köpesumman!. Besök Yourlenses nu!

11000 besökare (1 oktober 2003)

Jag inviger nyheterna denna månad med att berätta att hemsidan ny nåtts av 11000 unika besök. Inte dåligt för en liten cricketklubb som vår! Dessutom har vi fått erbjudande av ett webdesign företag om deras tjänster, men jag tycker nog att vi sköter hemsidan bra själva eller vad tycker ni?

Ännu ett ställe där vi blivit uppmärksammade! (28 september 2003)

Jag har inte upptäckt det förrän nu att Öresundsprojektet Fringo.nu har gratulerat oss för vinsten i Breddepokalen på sin framsida. Tack ska ni ha!

Statistiken i Breddepokalen (26 september 2003)

Statistiksidan för säsongen 2003 är nu klar. Idag har vi äntligen uppdaterat med resultaten från finalen mot Skanderborg i Breddepokalen. Kolla in din placering och dina resultat!

Sydsvenskans lilla artikel! (26 september 2003)

Malmö CC vann dansk turnering - ©Sydsvenska Dagbladet 17 september 2003
©Sydsvenska Dagbladet

Idag har jag äntligen haft tid att klippa ut och klistra in artikeln från Sydsvenskan den 17 september sidan C9. Tack för hjälpen Ali!

Sydsvenskan! (17 september 2003)

En kort artikel om vår vinst i Breddepokalen finns idag att läsa i Sydsvenskan på sid. C9. Ännu finns den inte uppe på deras hemsida, men kanske hinner den komma upp på deras nätupplaga lite senare idag eller imorgon.

"Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" (14 september 2003)

Citat från gårdagens final mot Skanderborg. Ett mycket starkt teamarbete ledde till en välförtjänt seger för Malmö CC. Under skallropen "Malmö! Malmö! Malmö!" kämpade Malmö CC till sig segern genom att försvara 138 runs. Malmö blev således det andra laget efter Køge 2002 som lyfter Breddepokalen och det också i en turnering där vi endast har spelat matcher på bortaplan!

Läs scorecarden från DCFs hemsida. Vår egen scorecard, samt uppdatering av statistiken sker inom kort. På DCF framsida står det "Breddepokalen til Sverige". DCF har dessutom redan igår kväll publicerat en välskriven artikel med följande två fina bilder på sin hemsida:

Klicka för större bild Klicka för större bild

©DCF 2003

På lördag spelar vi final i Breddepokalen! (11 september 2003)

På lördag bär det iväg till Skanderborg (inte Kerteminde) i Danmark för att spela final i Breddepokalen. Vi kommer att resa med en hyrd buss. Samling sker kl. 6.45 på Drottninggatan 1. Resan beräknas ta 4 timmar.

Vi spelar final mot Skanderborg som besegrat Aalborg i sin semifinal. I finalen kommer neutrala dommare att stå och Elitepokalens regler gäller, dvs. det blir en 40 overs match.

Scorecard från semifinalen + uppdaterad statistik (7 september 2003)

Scorecarden från helgens semifinal är nu uppe på hemsidan. Statistiksidan har också blivit uppdaterad. Där kan ni bland annat se att vår wicket-keeper, Zalmay, nu har två catches och tre stumpings i Breddepokalen.

Malmö CC i final! (6 september 2003)

Malmö CC har kvalificerat sig till final i Breddepokalen efter en enkel vinst mot Bayonet CC. Malmö CC vann med 6 wickets. Bayonet vann toss och valde batting. De gjorde 106 runs all out och Malmö kämpade ihop både 107 runs och de 20 bonusruns som Bayonet CC fick med 6 wickets kvar. Vinnaren av den andra semifinalen mellan Skanderborg och Aalborg meddelas så snart vi vet.

Semifinal mot Bayonet i Breddepokalen (3 september 2003)

Nu har vi mottagit information om att vi kommer att spela semifinal mot Bayonet i Breddepokalen. Matchen spelas på Ishøjs spelplan och enligt reglerna för Elitepokalen. Detta betyder max 40 overs, som delas på 5 bowlers. Matchstart är kl 11.00. Vi planerar att samlas kl.9.30 på Shells bensinstation vid Ramels väg i Rosengård.

Scorecard & statistik (29 augusti 2003)

Nu har äntligen scorecarden från helgens match, som också var säsongens sista seriespelsmatch kommit. Dessutom så har statistiken för seriespelssäsongen slutförts. Vi gratulerar Ahmad till en fantastisk battingsäsong med sammanlagt 429 runs.

Träningsmatch på söndag (28 augusti 2003)

Eftersom helgens matcher blivit inställda så planerar vi istället en träningsmatch på söndag. Vi delar upp oss i två lag och spelar en match kl. 12.00 på Bulltofta.

Drammen ställer in sin tour till Malmö (28 augusti 2003)

Idag tvingades Drammen att ringa och avbeställa sin tour till Malmö. De meddelade dock att de gärna kommer vid ett senare tillfälle. Anledningen var ett dödsfall i familjen hos två spelare. Vi beklagar givetvis sorgen och är beredda att välkomna dom när dom har möjlighet att komma.

Förlust i sista seriespelsmatchen (27 augusti 2003)

En match som länge såg ut att kunna sluta med vinst, slutade istället med förlust. Ishøj gjorde 259 på sina 45 overs, medan Malmö gjorde 188 all out. Alltså en förlust med 71 runs. Gratulerar återigen Ahmad för mycket bra kämpade 96 runs. Tyvärr missade han ännu en gång sin efterlängtade century. Matchscorecard kommer snart.

Detta betyder att vi avslutade säsongen med 4 vinster och 6 förluster. Vår net runrate blev 1662-1708. Vi får se resultatet i ljuset av att det var vår första säsong i den danska ligan. Vi tar med oss mängder med erfarenheter och hoppas att vi kan göra bättre ifrån oss nästa säsong.

Match mot serieledarna Ishøj II (23 augusti 2003)

Imorgon väntar seriespelets sista match. Denna gången ska Malmö CC möta de obesegrade serieledarna Ishøj II. Matchen börjar kl 10.00. Därför ska vi samlas senast kl.9.00 för att ordna med förberedelserna.

Malmös juniorer segrade ännu en gång (23 augusti 2003)

De obesegrade Malmö juniorerna gick ännu en gång segrande efter dagens match mot Jinnah U20. Malmö förlorade toss och Jinnah valde att göra batting. De började bra, men sedan deras första slagmän blivit brända och vädret blev allt tråkigare, kunde inget hindra Malmö CC från att återta kommandot i matchen. Jinnah CC lyckades bara skrapa ihop 112. Malmö CC hade inga större svårigheter att passera 112 och vann till slut med 4 wickets och 6 overs till godo.

Scorecard från matchen kommer senare.

Snabb scorecard (18 augusti 2003)

Redan dagen efter matchen ger vi er en fullständig scorecard och uppdatering av spelarstatistiken. Se hur det gick för just dig! Fyra spelare fick sina säsongsbästa resultat. Noor, Balu och Bilal fick nya personbästa medan Rashid gjorde sina högsta runs för säsongen och Ahmad fick sina säsongsbästa bowling figures!

Vinst mot Albertslund II (17 augusti 2003)

I en bra match mot Albertslund slutade Malmö CC som segrare med en vinst med respektabla 91 runs. Malmö CC gjorde 286 på sina 45 overs, medan Albertslund blev all out på 195. Scorecard kommer inom kort.

Match mot Albertslund II (16 augusti 2003)

Imorgon, söndagen den 17 augusti, spelar Malmö CC mot Albertslund II på Bulltofta i Malmö. Matchen ska börja kl.11.00. Samling sker kl. 9.30 på planen.

10000 besökare (15 augusti 2003)

Malmö CCs hemsida har nu officiellt tagit emot fler än 10.000 besökare sedan räknaren sattes upp. Vi tackar alla besökare och hoppas att hemsidan har varit till nytta och nöje till samtliga. Webmastern tar gärna emot ros o ris via email eller i gästboken.

Drammen CC på tour till Malmö (14 augusti 2003)

Drammen CC, från utanför Oslo i Norge, har bekräftat att dom tänker komma till Malmö för att spela två vänskapsmatcher mot oss sista helgen i augusti, dvs. lördagen den 30 augusti och söndagen den 31 augusti. Malmö CC välkomnar dem till dessa matcherna som kommer att spelas på Bulltofta och börja kl. 11.00. Matcherna kommer att vara på 40 overs.

Vänskapsmatch (12 augusti 2003)

Vårt U20 lag med undantag för några nybörjare ska spela en vänskapsmatch lördagen den 23 augusti mot Jinnah U20 från Stockholm. Matchen spelas i Bulltofta och börjar kl 12.00. Samtliga spelare ombedes komma till planen kl.11.00.

Scorecards och statistiken (11 augusti 2003)

Scorecards från de senaste två matcherna har nu lagts ut på hemsidan. Samtidigt har statistiksidan också uppdaterats.

Här följer scorecards för de senaste matcherna:
3 augusti - AB vs Malmö CC
10 augusti - Malmö CC vs Vanløse CC

Grattis till vinsten! (10 augusti 2003)

En bra, gedigen vinst mot Vanløse CC idag såg till att Malmö Cricket Club äntligen brutit sin långa förlustsvit. Vinsten grundlades av mycket bra bowling av Balu och Bilal. Senare spelade Asad och Ahmad fina innings. Vanløse gjorde 143 runs och Malmö CC vann med 4 wickets.

Uppdaterat spelschema (5 augusti 2003)

I slutet av säsongen så spelas finalspelet i Pokalturneringarna. Eftersom vi redan har vunnit 2 utav 3 Breddepokal matcher så har vi en bra chans att gå vidare till semifinalen. Vår sista Breddepokalmatch spelas i helgen mot Nørrebro i Bulltofta.

Semifinalen spelas lördagen den 6 september och finalen spelas i Kerteminde lördagen den 13 september. Båda matcherna börjar kl. 11.00. Se matchkalendern.

Om helgens match (5 augusti 2003)

I söndags spelade vi en mycket jämn match mot AB. En match som vi innerst inne kände att vi vann, men på pappret förlorade vi med 1 wicket. Malmö CC gjorde 258 all out på 49.1 overs, medan AB lyckades nå 259 runs med 9 spelare brända på 42.5 overs.

Jag vill passa på att gratulera vår slagman Ahmad Sahota till en mycket fin spelad innings på 96 runs. Scorecard med uppdatering av statistiken kommer snart.

Samling inför match mot AB (27 juli 2003)

Imorgon, söndagen den 3 augusti, ska vi samlas på Shell bensinstation på Ramels väg kl. 9.30 innan vi åker till Köpenhamn för att möta AB på Svanholm Park.

Vår match mot AB (27 juli 2003)

Nu på söndag, den 3 augusti, ska vi möta AB på Svanholm Park i Köpenhamn. Eftersom vi var där och såg landskampen mellan Danmark och Holland igår kunde vi ta reda på mer information om matchen. Det är nu ordnat så att vi ska få spela på deras #1 pitch, dvs. där den andra matchen pågick då vi hade vår match mot SSB. Det är en riktig wicket med jute matting som rullas på före matchen. Pitchen är helt jämn och lär bli ett riktigt battingparadis. Nu har vi ytterligare något att se fram emot. Matchstarten är kl. 11.00. Se matchkalendern.

Lördag: Danmark mot Holland: 0-1 (27 juli 2003)

Helgens första match mellan Danmark och Holland såg länge ut att få ställas in på grund av ett kraftigt regnoväder på morgonen, men matchen kunde räddas tack vare covers över pitchen. Matchen började något försenat kl. 11.30 och vi var snart på plats för att se matchen. Danmark gjorde först batting och Aftab Ahmad imponerade med sin dominerande battingstil. Danmark förlorade tidiga wickets, men kämpade sig upp till 139. Holland fick en dålig start, men deras one-down batsman van Bunge stod kvar länge och gjorde matchen enda half-century. Strax efter att han blev bränd på 53 runs, började det åter regna och matchen kunde sedan aldrig fortsätta, utan Holland vann på D/L med 11 runs, då dom hade 90/5 på 25 overs.

För oss som åkte för att se matchen, var det en mycket lärorik dag. Vi fick förutom att titta på mycket bra cricket också möjlighet att träna i Svanholms nets och fick några tips av Nørrebros Elitdivisions spelare. Efter matchen spelade vi lite på den pitchen som vi spelade match mot SSB. Då kom även holländaren Kloppenburg förbi och kastade 2 bouncers på Bilal med tennisboll! Vi fick också se hur holländarna tränade och hur dom disciplinerat lyssnade till sin coach efter matchen.

Danmark mot Holland på Svanholm Park (23 juli 2003)

I helgen spelar Danmarks landslag en jubileumslandskamp mot Holland. Det är samma Holland som just spelat WorldCup, så det blir garanterat bra cricket. DCF har bjudit in oss för att komma och se matchen. Så istället för att åka till Göteborg så åker vi till Köpenhamn och ser cricket i världsklass!

Match i Göteborg? (22 juli 2003)

Som en kompensation för avbokningen av Stockholmsresan sker diskussioner om en match mot Göteborg i helgen. Låter det intressant?

Stockholmstouren (22 juli 2003)

Den planerade stockholmstouren för den 25-27 juli fick tyvärr ställas in. Det är givetvis mycket tråkigt för alla inblandade. Nästa gång hoppas vi att det tekniska ska flyta lite bättre så att det inte blir samma bekymmer för samtliga parter. Denna gången blev nog ingen nöjd, varken arrangörerna i Stockholm, organisatören här eller spelarna. Bättre disciplin kanske ser till att detta inte upprepas.

Träningen i torsdags (22 juli 2003)

Träningen i torsdags blev inte vad den borde varit. När vi kom till spelplanen som vi ju bokat för tisdagar och torsdagar märkte vi att en tredjedel av spelplanen var inhängnad runt ett scenbygge. Det visade sig att det i helgen skulle hållas en musikfestival där. Givetvis kan man undra hur dom kunde börja bygga där redan på torsdagen, eftersom vi har bokat spelplanen, men det fanns ingen anledning att fråga dom, eftersom dom knappast kunde flytta på sig. Så torsdagsträningen fick bli något provisorisk.

Webmastern tog en veckas semester (22 juli 2003)

Hoppas att våra kära besökare har överseende med att webmastern tog sig friheten att ta en veckas semester från att uppdatera hemsidan, när det råder lågsäsong på cricketfronten i Sverige och Danmark. Nu har jag återkommit med många nyheter.

Istället för match blev det träning + coaching (14 juli 2003)

Igår tränade vi och fick besök av vår coach Jaya Reddy som även coachade oss. I strålande solsken tränade vi på traditionellt sätt, men önskade nog att vi kunnat spela match istället.

Om helgens match mot Nordvest CC (12 juli 2003)

Nordvest CC har meddelat att dom inte får ihop ett lag till matchen på söndag och är därför tvungna att ge oss walkover. Detta är förstås olyckligt eftersom vi redan tidigare flyttade fram matchen för att ge dem en chans. Alltså blir det ingen match på söndag, däremot kan vi mycket väl träna.

Svenska Cricket Mästerskapet (9 juli 2003)

Ställningen efter grundserien i Svenska Cricket Mästerskapet:

Klubb
Matcher
Vinst
Förlust
Poäng
Pakistan
7
6
1
133
Landskrona
7
5
2
119
Jinnah
7
5
2
116
Spånga
7
4
3
102
Botkyrka
7
3
4
86
Desi
7
3
4
58
StockholmDiskvalificerades pga 2 walkovers till Jinnah & Landskrona
SACSDiskvalificerades pga 2 walkovers till Desi & Landskrona

Semifinal 1: Pakistan C C vs Spånga United C C på PCC:s Hemmaplan Lördagen den 23/8-2003. 24/8-2003 är reservdagen.

Semifinal 2: Landskrona C C vs Jinnah C C på LCC:s Hemmaplan Lördagen den 23/8-2003. 24/8-2003 är reservdagen.

Final 2003: Finalen spelas i Stockholm Lördagen den 30/8-2003.
Söndagen den 31/8-2003 är reservdagen.
Platsen kommer att meddelas senare.

Scorecard, statistik mm. (8 juli 2003)
Nu finns scorecard från söndagens match mot Frem, inklusive over charts och runs accumulation. Dessutom har statistiksidan uppdaterats. Vi kan alla åtminstone glädjas åt Balu's bästa bowling figures 4-37.
Om matchen mot AB (8 juli 2003)

Matchen mot AB, den 3 augusti har flyttats från deras spelplan till Svanholm park, eftersom deras spelplan var upptagen. Dessutom har matchstarten flyttats fram till kl.11.00. Se matchkalendern.

Köp pakistanska bat och cricketkläder till billiga priser (8 juli 2003)

Jag har fått ett email från ett Tazz sports i Islamabad, Pakistan som via en ny välorganiserad hemsida säljer pakistanska bat från CA, AS, Ihsan, AM och Malik samt cricketkläder etc. till mycket förmånliga priser. Vid större orders så tillkommer ingen frakt. Dessutom lovar dom: "Special discounts for Europian Cricket Council members." Ta en titt på följande två hemsidor:

http://www.pakibats.tk/
http://www.tazzsports.tk/

Sverige drar sig ur ECC Trophy (8 juli 2003)
Idag meddelas att Sverige har tvingats dra sig ur ECC Trophy som skulle spelas i Österike under andra veckan i augusti. Anledningen är att inte tillräckligt många spelare har anslutit sig till landslaget.
Ytterligare en besvikelse (7 juli 2003)
En match där vi kämpade bra i fielden, men ännu en gång floppade i battingen. Matchen slutade med en förlust med 95 runs. Scorecards kommer snart.
Inför söndagens match (4 juli 2003)
Inför matchen mot Frem på söndag ska spelarna samlas på Shell bensinstation kl. 9.30 för avfärd. Kom ihåg att ta med er matsäck och vinnarinstinkten!
Artikel om Malmö CC! (4 juli 2003)
Läs denna artikel om Malmö Cricket Club øresund.com. Mycket trevlig läsning!
Ny spelare (1 juli 2003)
Vi välkomnar ytterligare en ny spelare med sin egen profilsida. Välkommen Atta Elahi Chaudhry.
Scorecard, statistik mm. (30 juni 2003)
Scorecard från gårdagens match mot Nørrebro II, inklusive over charts och runs accumulation. Dessutom har statistiksidan uppdaterats. Trots förlusten får vi glädjas åt Ahmad Sahotas batting innings. Skönt att han är tillbaka i form igen. Dessvärre har vi mycket annat att fundera över. Kom gärna med förslag på hur vi ska lösa problemen och vända vår otur.
Ännu en svidande förlust (30 juni 2003)
Trots en utomordentlig kämpainsats i regn och rusk lyckades vi inte komma segrande ur helgens match. Ahmad Sahota spelade en mycket bra innings som försäkrade att vi fick en försvarbar score. Tyvärr var turen och vädret inte på vår sida igår. Matchen slutade med förlust med 2 wickets. Scorecard kommer snart.
Scorecard, statistik mm. (24 juni 2003)
Scorecard från helgens match mot KB, inklusive over charts och runs accumulation. Dessutom har statistiksidan uppdaterats. Finns inte mycket att glädja sig åt förutom Noors bästa batting och hans första wicket för säsongen.
Välkomnar nya spelare till klubben (23 juni 2003)
I förra veckan fick vi 3 nya spelare till klubben, Atta, Mohammad Daud Khan och Adnan Khan. Två av dem fick tillfälle att följa med och se vår match i Köpenhamn som vi tyvärr förlorade stort. Se gärna spelarsidan för mer information om våra spelare.
Tråkig förlust igår (23 juni 2003)

Gårdagens match mot KB II slutade med förlust. KB II vann med 8 wickets. Vår batting kollapsade och vi kunde inte få ihop en tillräckligt bra total för att försvara i andra inningen. Scorecard kommer inom kort.

Ny bra länk! (20 juni 2003)

För alla med egna bats rekommenderas att läsa följande guide i hur man behandlar och tar vara på sitt bat. Dom förklarar allt från knocking till olika sorters sprickor. Mycket bra läsning för den som vill värna om sitt bat och få ut det mesta från den.

Coachingsession (20 juni 2003)

Igår hade vi en mycket givande coachingsession vad gäller både batting och bowling. Vi tackar vår käre coach Jaya Reddy för sitt engagemang. Nu hoppas vi att alla tränar hemma mot en vägg så som coach har förklarat.

Match till helgen (18 juni 2003)

söndag spelar vi match mot KB II på bortaplan. Vi har redan spelat en match där i Breddepokalen, så de som spelade då vet vilken spelplan det är. Avfärd mot Köpenhamn sker från Shell bensinstation på Ramels väg kl. 8.30. Kom ihåg att ha matsäck med er.

Träningarna i helgen (16 juni 2003)

I lördags hade vi en heldag för cricket. Vår coach, Jaya Reddy, började på förmiddagen med 2 timmars coaching. Vi tränade effektivt fielding, throwing och bowling. Sedan rullade vi ut matchmattan och hade äkta matchträning. Bilal och jag själv, Hassan, fick vara kaptener för var sitt lag och vi spelade en 30-overs match. Jag vann slantsinglingen och valde givetvis batting. Det visade sig vara ett bra drag. Sunny Sharma och jag själv öppnade battingen med ett 14.1 overs långt partnership. Jag blev run out på 35 runs, medan Sunny fortsatte att spela strålande och ledde laget mot ett starkt 189, varav Sunny bidrog med 73 också han run out. Seniorlagets lagkapten Asad Iqbal, som kom för att spela från Köpenhamn, blev out caught behind på Noors bowling.

När sedan Bilals lag skulle göra batting började mörka moln dra in över Bulltofta. Det visade sig vara olycksbådande för ingen i hans lag lyckades spela in sig och få en större score. Umair som battade not out på slutet var den enda som stod kvar en längre stund. Tyvärr så fick han slut på battingpartners.

Sammanfattningsvis hade vi en heldag, som innefattade fielding, throwing, bowling coaching, samt mycket välbehövd matchträning på matchmattan.

Igår, på söndag, var vi ett par entusiaster som inte fick nog på lördagen, som tränade på eftermiddagen. Trots att det började regna fortsatte vi och tyvärr så råkade ett par av klubbens slagträn gå sönder. Det var bra att få röra sig lite grann dagen efter den hårda träningen. Det kändes att kroppen var stel efter den långa lördagsträningen.

Matchträning på lördag (12 juni 2003)

Alla spelare ska ha fått information om att vi på lördag den 14 juni istället för att spela match mot Vanløse CC kommer att ha en matchträning. Därför ska samtliga spelare komma med vita cricketkläder. Samtliga spelare ska vara på plats kl. 10.45.

Helgens match flyttas fram (11 juni 2003)

Vanløse CC har bett om att få flytta helgens match till söndagen den 10 augusti, på grund av att dom har 5 spelare som ådragit sig skador under matcher som spelats i regn. Vi har gått med på deras önskemål, främst eftersom vi vill spela cricket. Vi kommer alltså att möta dem samma helg som vi spelar mot Nørrebro i Breddepokalen. Se det nya matchschemat.

Danmark vs. Holland (10 juni 2003)

Igår märkte jag att Danmark spelar en Jubileumslandskamp mot Holland den 26-27 juli i Svanholm Park, dvs. där vi spelade vår match mot SSB. Som ni vet spelade Holland i VM i Sydafrika och gav de stora lagen en bra match. Jag är säker på att det är många med mig som är sugna på att åka dit och se matchen. Där får många chansen att se den bästa cricketen dom någonsin sett!

Om gårdagens träning (8 juni 2003)

Trots ovälkommen regn tränade vi igår. Först fielding, catching och throwing med en blöt boll, sedan spelade vi doublewicket när vädret blivit något bättre.

Helgens match är inställd (6 juni 2003)

På Sveriges nationaldag så meddelar jag att helgens U19 match mot Göteborg U19 har ställts in på Göteborgs begäran. Vi har fortfarande inte kommit överens om ett alternativt speldatum. Räkna med att informationen kommer på hemsidan så snart jag vet mer.

Träning imorgon (6 juni 2003)

Imorgon har vi träning kl. 16.00. Om vi blir tillräckligt många så kommer vi att spela doublewicket. På det sättet får man träning även på running och en matchkänsla.

Scorecards + statistik (1 juni 2003)

Nu finns scorecards från våra 3 senaste matcher på hemsidan. Dessutom är statistiksidan uppdaterad och Hassan N spelarprofil är uppdaterad med nytt personbästa. Grattis Hassan!

Scorecards:
29 maj: Frem vs. Malmö CC; KB vs. Malmö CC
31 maj: Malmö CC vs. SSB

Spelarprofiler (1 juni 2003)

Jag har fått in en bild till spelarprofilerna som jag har lagt in. Fortfarande finns det många spelare som har provisoriska bilder. Jag uppmuntrar alla spelare att skicka ett mail till mig med en bra porträtt-bild, samt gärna en resumé på sin tidigare karriär.

2:a matchen i danska ligan (1 juni 2003)

Igår spelade vi vår andra match i den danska ligan mot SSB. Tyvärr förlorade vi en jämn match med 3 wickets. Det var en mycket händelserik match, som jag hoppas att vi kommer minnas för att vi spelade på den finaste grounden hittills.

Scorecarden kommer och uppdatering av statistiken sker inom de närmaste dagarna.

Första scorecarden (29 maj 2003)

Scorecarden för den första av de två Breddepokalmatcherna igår, den mot Frem, finns nu på hemsidan. Snart kommer den andra scorecarden, sen kan också statistiken göras. Håll ut!

Dessutom finns nu diagram för runs accumulation och over charts från helgens U19 match.

Malmö vann båda Pokalmatcherna (29 maj 2003)

Idag spelade Malmö CC två matcher i Breddepokalen mot Frem och KB. Dessa blev två mycket jämna matcher som båda lyckligtvis slutade med vinst till Malmö, med 5 runs mot Frem och 11 runs mot KB. Scorecards kommer om några dagar.

Kommunals strejk (28 maj 2003)

Som ni kanske är medvetna om så är kommunals strejk över. Vi kommer trots detta att spela helgens match i Köpenhamn på lördag. Spelplanen till söndag är redan avbokad.

Scorecard från första U19 matchen (28 maj 2003)

Äntligen har scorecarden från första U19 matchen mellan Malmö U19 och Göteborg U19 kommit. Statistiksidan och samtliga spelarprofiler är också uppdaterade. Det är roligt att se att många spelare gjorde sina personbästa resultat.

Angående helgens match (28 maj 2003)

På grund av Kommunal strejken så har vi inte kunnat boka vår spelplan och har därför varit tvungna att ta kontakt med SSB som vi skulle spela mot på söndag. Vi har kommit överens med dom att flytta matchen till lördagen den 31 maj på Svanholms park i Köpenhamn. Det blir en upplevelse i sig att spela på den finaste och nyaste spelplanen i Danmark. Men först ska vi klara av Breddepokal matcherna imorgon. Se det uppdaterade matchschemat.

U19 första vinst för säsongen (25 maj 2003)

Idag spelade Malmös U19 lag mot Göteborgs U19 i strålande solsken på Bulltoftaplanen. En underhållande match som slutade med stor vinst till Malmös U19 lag. Preliminärt anges att Malmö U19 gjorde 302 runs på sina 40 overs och sedan bowlade ut Göteborg U19 för 99 runs, således en vinst på 203 runs! Inte illa grabbar! Får lov att gratulera. Samtidigt tackar vi Göteborgs U19 lag för att ha visat god spelmoral och tagit sig hit för att spela. Scorecarden kommer under veckan.

Match imorgon (24 maj 2003)

Imorgon spelar U19-laget sin första match i U19 allsvenskan mot ett gästande Göteborg distrikt. Som vanligt i svenska ligaspel kommer hemmalaget att stå för lunchen, denna gången från Kashmir restaurant. Laget ska samlas på Bulltofta idag kl. 15.00 för att jobba på grounden och imorgon inför matchen ska alla vara på plats senast kl. 9.00. Matchen startar kl. 11.00.

Matchschemat (20 maj 2003)

Frem har idag emailat och godtagit att vi möter dom i vår match i Breddepokalen kl. 10.00 torsdagen den 29 maj, dvs. Kristihimmelsfärdsdag. Samma dag ska vi med största sannolikhet möta KB på eftermiddagen. Detta går eftersom matcherna endast är på 25 overs. Båda matcherna spelas i Köpenhamn. Se det uppdaterade spelschemat.

Träning (20 maj 2003)

Idag tränar vi kl.17.00. Även vår coach, Jaya Reddy kommer på träningen. Det är särskilt viktigt att U19 spelarna kommer, eftersom de har sin första match nu på söndag.

Nytt (16 maj 2003)

Om KB accepterar så kommer vi att spela mot dom på Kristihimmelsfärdsdag, dvs. torsdagen den 29 maj. Vi väntar nu på besked från dom.

Nu finns dessutom Over charts och Run accumulation chart till scorecarden för er som är intresserade av mer statistik.

Scorecard från matchen (15 maj 2003)

Äntligen har den mycket eftertraktade scorecarden från matchen mot Malmöhus CC i söndags kommit på sin plats. Dessutom har säsongens första uppdatering av statistiken skett. Ta en titt på scorecarden och statistiksidan. Väntar ni lite till så kommer snart diagrammen för "over rate" och "runs accumulation".

Helgens match kommer att flyttas (15 maj 2003)

Det är nu säkert att vår nästa schemalagda match, en 25 overs match i Breddepokalen den 18 maj på Bulltofta mot KB, kommer att flyttas pga. Bulltoftadagen. Det troliga blir att matchen kommer att spelas på KBs hemmaplan och det mest sannolika alternativet är lördagen den 7 juni. Jag återkommer med närmare information när beslutet har fattats.

Angående nästa match (12 maj 2003)

Vår nästa schemalagda match är en 25 overs match i Breddepokalen tänkt att spelas söndagen den 18 maj på Bulltofta mot KB. Dessvärre är det Bulltoftadagen då och vi är tvungna att flytta på matchen. Vi kan heller inte möta KB på bortaplan eftersom deras spelplan inte är ledig. KB har lovat att återkomma med besked om när vi kan spela matchen.

Vinst i vår första match! (11 maj 2003)

I säsongens första match, Malmö derby mot Malmöhus CC, spelade vi en lång och mycket jämn match. Trots att laget saknade vissa spelare så gjorde laget en fin kämpainsats och kunde försvara en score på 179 runs. Vi lyckades att bowla ut Malmöhus CC för 145 runs. Således blev det en vinst på 34 runs. Vi tackar lagkaptenen Asad Iqbal för att ha spelat en äkta "captainsknock" med sina 67*. Fullständig scorecard kommer inom de närmaste dagarna.

Medlemsavgift (10 maj 2003)

Alla klubbmedlemmar har mottagit mail från vår kassör, Thiagarajan Balasubramanian, om att det är dags att betala medlemsavgiften. Den är 1000kr för arbetande medlemmar och 500kr för icke-arbetande medlemmar. Betala in den på Svenska Handelsbanken, konto: 234 301 848 eller direkt till kassören så snart som möjligt.

Information inför nästa match (9 maj 2003)

Vår nästa match är mot Malmöhus CC på söndag. Matchen spelas på Limhamnsfälten och vi ska samlas kl. 9.00. OBS! Ta med egen matsäck eftersom man inte bjuder på lunch i den danska ligan. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma på matchen. Läs också igenom de fullständiga turneringsreglerna här.

Matchen mot Nordvest flyttas (6 maj 2003)

Idag har vi fått konfirmering av Nordvest CC att dom kan komma och spela helgens match mot oss söndagen den 13 juli. Notera ändringen i matchkalendern.

Träning imorgon (6 maj 2003)

Imorgon, onsdagen den 7 maj, tränar vi kl. 17.00. Detta blir troligen den sista träningen före matchen mot Malmöhus. Hoppas att många kan deltaga.

Information inför nästa match (4 maj 2003)

Tyvärr så har vi ännu inte fått något svar från Nordvest CC angående matchen som skulle ha spelats igår. Vi har bett dom svara snarast om det är möjligt att istället spela matchen den 15 juni. Kan dom inte det är vi tvungna att acceptera en walkover från dom.

Vår nästa match är mot Malmöhus CC nästa söndag, med matchstart kl.10 prick. Matchen spelas i Limhamn och vi måste vara på plats i god tid före för att värma upp, utföra toss etc.
OBS! Ta med egen matsäck eftersom man inte bjuder på lunch i den danska ligan. De fullständiga turneringsreglerna finns att läsa här.

Troligen ingen match i helgen (3 maj 2003)

Ännu har vi inte fått något svar från Nordvest CC om huruvida vi kan spela mot dom borta imorgon, söndagen den 4 maj. Därför verkar det mycket osannolikt att det blir någon match i helgen. Om vädret blir bättre är det däremot möjligt att vi tränar.

Match i helgen? (1 maj 2003)

Då vi har mottagit email från Nordvest CC att dom inte kan komma och spela mot oss på lördag har vi försökt att istället be om en match på bortaplan mot dem på söndag. Vi har ännu inte fått något svar från dom. Alltså har vi ingen match på lördag och bara eventuellt en match på söndag.

Dagens träning (30 april 2003)

Trots strålande solsken och vackert väder större delen av dagen, så letade sig regnmolnen till Bulltofta ganska lagom till vår träning. I regnet lyckades vi spela ett litet tag, men det var många som inte fick chansen på grund av vädret. Vi hoppas att vädret ska hålla sig bättre så att vi kan träna igen någon gång inom de närmaste dagarna.

Nästa träning på onsdag (27 april 2003)

Eftersom vi inte har haft möjlighet att träna under helgen och våra seriematcher börjar närma sig behöver vi ordentliga träningspass. Vi tränar på onsdag kl 16.30. Vår coach kommer också att närvara.

Träning är inställd! (27 april 2003)

(03.00)
På grund av vädret samt det fruktansvärda elden i Malmös moské blir vi tvungna att ställa in helgens träning. Alltså blir det ingen träning kl 14.00 idag.

Allsvenskans spelschema (26 april 2003)

Idag såg jag till min överaskning att SCF har uppdaterat sin hemsida med årets spelschema, både för Allsvenskan och U-19 allsvenskan.

Träning flyttas till söndag (26 april 2003)

Dagens träning flyttas till imorgon, söndagen den 27 april, kl. 14.00. Detta görs på grund av vädret, då det har regnat inatt och fortsätter att regna under dagen. Vi hoppas att vädret är bättre imorgon och att vi ska få ut maximalt av träningen.

Träning på lördag (25 april 2003)

Imorgon, lördagen den 26 april tränar vi kl. 14.00. Detta är sista helgen före vår första match mot Nordvest CC. Hoppas att många kan komma.

7500 besökare (25 april 2003)

I samband med att jag höll på med att justera annonserna på denna sidan märkte jag att hemsidan nu har kommit upp i 7500 besökare sedan starten. Vi uppmuntrar gärna till fler besökare.

De första resultaten (25 april 2003)

Danska cricketförbundet har börjat få in resultat från de första matcherna för säsongen. Det gäller framförallt Elitpokalturneringen.

Samling på Bulltofta (18 april 2003)

Imorgon, lördagen den 19 april, ska vi samlas kl. 15.00 på Bulltofta för att se över vår spelplan och träna. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma och att vädret håller sig lika fint som det har gjort de senaste dagarna.

Ändring av matchdatum (16 april 2003)

En ändring har skett av matchdatumet för matchen mot Göteborg i U-19 allsvenskan. Hemmamatchen som skulle ha spelats den 1 maj spelas nu istället på söndagen den 25 maj. Se den uppdaterade matchkalendern.

Träningar (14 april 2003)

I lördags spelade vi det som kanske blir den sista inomhusträningen. Idag tränade vi utomhus för första gången på säsongen. Träningen gick bra. Alla fick känna på batting och bowling. Känns alltid lite rostigt i början av säsongen efter ett långt vinteruppehåll. Därför koncentrerade vi oss mest på fieldingträning för att få tillbaka bollkänslan snabbare.

Spelarprofilsidorna (12 april 2003)

Samtliga spelare har fått en spelarprofilsida där du kan läsa lite om spelaren. Gå in på spelare och klicka på spelarens namn.

Om någon vill skicka foto eller korrigera någon uppgift, skriv mail till mig.

Spelschema för U-19 allsvenskan (12 april 2003)

Nu har spelschemat för U-19 allsvenskan fastställts och publicerats på hemsidan. Läs också Malmö CCs matchkalender. Samma tre lag som spelade i fjol deltar i år. Matcherna ska vara 40 overs matcher och för att delta måste spelaren vara född 1983-01-01 eller senare. Årets U-19 allsvenska Final spelas i Stockholm den 31 augusti.

Uppdateringar att vänta i helgen (12 april 2003)

Som jag har lovat i ett email till alla medlemmar, så kommer spelarprofilsidor att publiceras på hemsidan någon gång under denna helgen. Dessutom är det troligt att jag kommer att kunna publicera spelschemat för U-19 matcherna, men detta har inte konfirmerats ännu. Så ni kan se fram emot lite spännande nyheter i helgen.

Turneringsreglerna (8 april 2003)

Idag har det danska cricket förbundet publicerat ett nytt spelschema för Breddepokalen efter att Vanløse hoppat av, som jag meddelade redan den 2:e april. De har också publicerat turneringsreglerna (obs! pdf-fil på danska). Varsågod och läs på inför vårt spel i den danska ligan.

U-20 allsvenskan blir U-19 allsvenskan (3 april 2003)

För att svensk cricket bättre ska följa ECCs normer har det beslutats om att döpa om U-20 allsvenskan till U-19 allsvenskan. Kravet för att få spela är att man ännu inte fyllt 20 år.

Nya länkar (3 april 2003)

Har uppdaterat länksidan med länkar till tre danska cricketklubbar, samt två nyupptäckta nyhetssidor och till sist den danska idrottsförbundets hemsida, där man kan se resultaten från alla cricketmatcher i danmark.

Match mot Vanløse (2 april 2003)

Klubben fick idag email från Vanløse om att dom har beslutat att hoppa av Breddepokalen. Detta betyder en ändring i vårt spelschema, dvs. att matchen mot Vanløse lördagen den 26 april stryks från schemat. Här hittar du vår matchkalender.

Protokoll över årsmötet den 23 mars (1 april 2003)

Protokollet över årsmötet den 23 mars finns nu att läsa på hemsidan. Du hittar den här.

Spelschema (1 april 2003)

Sent igår kväll lade DCF upp vårt spelschema på deras hemsida. Jag har uppdaterat vår matchkalender för att överensstämma med den färdiga schemat. Här hittar du de fullständiga spelscheman för Division 2 Öst samt Breddepokalen (obs. pdf-filer). Har ni några frågor eller önskermål om ändringar i matchdatum etc. skriv gärna mail till mig. Det verkar som att vi får be om ändringar av vissa av matcherna i Breddepokalen.

7000:nde besökaren (31 mars 2003)

Kl. 19.54 idag fick vi besök av den 7000:nde besökare sedan hemsidan startade. Det betyder att vi har fått nästan jämt 500 besökare den gångna månaden. Fortsätt på detta viset och skicka gärna e-mail till webmastern om tips och synpunkter.

Spelschemat klart på måndag (27 mars 2003)

Det danska cricket förbundets hemsida meddelar idag att det slutgiltiga spelschemat planeras att komma på måndag. Då får vi alltså slutgiltigt besked om vårt spelschema i Division 2 Öst, samt i Breddepokalen.

Angående gästboken (27 mars 2003)

Jag har fått önskemål om att öka antalet inlägg per sida i gästboken och har undersökt möjligheten till detta. Det ser ut att vara omöjligt om vi behåller samma typ av gästbok. Alternativet skulle i så fall vara någon annan typ av gästbok, som man får börja från början med förstås. Skriv gärna till mig och tyck till.

Rankings och Ratings (24 mars 2003)

Precis efter en WorldCup kanske det är intressant att se hur statistikerna bedömmer de olika spelarna i PricewaterhouseCoopers ratings. Dessutom kan det vara intressant att tolka ICC OneDay Championship table efter WorldCup resultaten. Kan vi säga att rätt lag vann?

Australien behåller titeln! (23 mars 2003)

Idag spelades WorldCup finalen mellan Australien och Indien. En mycket underhållande match slutade med stor seger till de regerande mästarna Australien, som alltså behåller världsmästartiteln!

Indien vann toss och valde att fielda. Australiens slagmän gjorde 359 med endast 2 brända. Indien såg aldrig ut att ha en chans efter att turneringens bäste spelare Sachin Tendulkar blev bränd redan i första overn. Indien lyckades skrapa ihop 234 innan de blev utslagna och förlorade alltså med 125 runs.

WC final på söndag (21 mars 2003)

På söndag spelas Cricket Worldcup finalen på Wanderers i Johannesburg. De som kvalificerat sig dit är obesgrade Australien, som vann sin semifinal mot Sri Lanka med 48 runs, och Indien som igår besegrade Kenya med 91 runs i sin semifinal. Australien är hittills obesegrade och Indien har bara förlorat en match i hela Worldcup mot just Australien. Den matchen spelades 15 februari, alltså drygt en månad sedan, och då vann Australien övertygande med 9 wickets. Sedan dess har Indien hämtat sig stort och ingen skulle nu bli förvånad om Indien vinner mot Australien. Nu ser vi allihopa fram emot en spännande final, helst en mycket jämn match. Må bästa laget vinna!

Om inomhusträningen (18 mars 2003)

Vi har nu bokat inomhushallen i Furulund. Tyvärr har vi inte lyckats boka hallen till denna lördagen, dvs den 22 mars. Detta betyder att vi kommer att ha tre träningssessioner inomhus. Vi tränar följande lördagar: 29 mars, 5 april och 12 april. Hallen är bokad från kl. 20.00 - 22.00 för samtliga träningar.

Preliminärt schema för säsongen (16 mars 2003)

Som ni vet kommer Malmö Cricket Club i år att spela i den danska ligan. Vi har fått plats i Division 2 Öst. Vårt preliminära spelschema finns upplagt på den danska cricket förbundets hemsida. Vi ska också fortsätta vårt U-20 spel i Sverige.

Detta har lett till att jag börjat förbereda hemsidan för nästa säsongs information, som du hittar på Säsong 2003 sidan.

Cricket på TV! (16 mars 2003)

Ni som bor i södra delarna av landet kunde idag se ett 10 min långt reportage om ECC Inomhusturnering i Herning Danmark. Reportaget visades i pausvilan av en handbollsmatch på DR1, ca. kl 16.45. Vinnarna i turneringen var Danmark. Återigen grattis till dansk cricket!

WC: Semifinalerna (15 mars 2003)

Nu vet vi vilka lag som spelar semifinalerna. På tisdag kl 8.00 möts Australien och Sri Lanka i den första semifinalen. Den andra semifinalen spelas på torsdag kl.12.30 mellan Indien och Kenya. Är det rimligt att tippa att finalen spelas mellan Australien och Indien? De enda hittills obesegrade lagen. Indien har bara förlorat mot just Australien.

WC: Ena semifinalen bestämd (11 mars 2003)

Efter resultatet av dagens match mellan Kenya och Zimbabwe, som vanns av Kenya, är det klart att den andra semifinalen kommer att spelas mellan Indien och Kenya i Durban den 20 mars. Till den första semifinalen är obesegrade Australien redan klara. Deras motståndare blir Nya Zeeland eller Sri Lanka. Således är Zimbabwe nu utslaget och deras bäste slagman, Andy Flower har meddelat att han slutar.

Nytt online cricketspel (9 mars 2003)

nPower bjuder på ett cricketspel online. Du gör batting och det går ut på att göra så många runs som möjligt. Du har 12 overs och 10 wickets i hand. Lycka till!

Efter första rundan i Super 6 (8 mars 2003)

Idag avslutades första rundan i super 6 gruppspelet i WorldCup. Nu återstår 2 matcher för vardera lag, dvs. kan ett lag få max 8 poäng ytterligare. Idag ser tabellen ut så här:

Lag (grupp)
Poäng i Super 6
Australien (A)
16
Indien (A)
12
Kenya (B)
10
Nya Zeeland (B)
8
Sri Lanka (B)
7,5
Zimbabwe (A)
3,5

Således börjar det se redan se svårt ut för Zimbabwe, men dom har fortfarande en chans. Det krävs förstås att dom vinner båda sina matcher och att andra resultat faller deras väg. Australien har säkrat sin plats i semifinalerna, frågan är bara på vilken plats dom hamnar.

Super 6 gruppspelet (6 mars 2003)

Imorgon den 7 mars börjar Super 6 gruppspelet i ICC Worldcup 2003. Det spelas 2 matcher, Sri Lanka vs. Australien som börjar på morgonen och Indien vs. Kenya som är en sk day-night match.

Super 6 i ICC WorldCup 2003 (4 mars 2003)

Idag har gruppspelet färdigspelats och vi kan rapportera vilka lag som gått vidare till Super 6. Poängen som dom har nu, är uträknade på följande sätt: Poängen från matcherna mot lagen som gått vidare till Super 6 räknas. Dessutom får man 1 poäng för vinst mot lag som inte gick vidare. På detta sättet kan man har 4x2+1x4 = 12 poäng som mest, dvs. det som obesgrade Australien har. Så här ser den nya tabellen ut.

Lag (grupp)
Poäng i Super 6
Australien (A)
12
Kenya (B)
10
Indien (A)
8
Sri Lanka (B)
7,5
Nya Zeeland (B)
4
Zimbabwe (A)
3,5

Lite förvånande är att vi saknar värdnationen Sydafrika och förra VMs finalisterna Pakistan. Dessutom har vi Kenya som ett icke-Test spelande nation som överaskar i VM. Zimbabwe har lyckats ta sig vidare utan att vinna någon match mot någon av de större nationerna (England gav walkover och matchen mot Pakistan avbröts pga. regn.).

Nu spelar varje lag 3 matcher mot lagen som kvalificerats från den andra gruppen. Till slut så räknas poängen samman och de 4 bästa lagen går vidare till att spela semifinaler.

PwC cricketratings (4 mars 2003)

PricewaterhouseCoopers ratings har uppdaterat sina ODI rankings efter att gruppspelet avslutats. De har också kommenterat Duckworth-Lewis regeln som räknar ut resultaten vid regnförkortade matcher. Trevlig läsning!

ICC OneDay Championship (3 mars 2003)

Det är inte bara PricewaterhouseCoopers ratings som uppdateras regelbundet. ICC OneDay Championship table uppdateras också under WorldCup. Det visar sig att det inte bara är jag som rankar Kenya högre än Bangladesh!

PwC cricketratings (3 mars 2003)

PricewaterhouseCoopers ratings har uppdaterat sina ODI rankings efter helgens matcher. Följ dina favoriters ranknings. De som lyckats bäst i rankingen är Ramnaresh Sarwan (WI), Shane Bond (NZ), Andrew Flintoff (Eng) och förstås de 2 bästa Sachin Tendulkar (Ind) och Chaminda Vaas (Sri).

Rättat till länkar (2 mars 2003)

Har kollat igenom och rättat till vissa felaktiga länkar. Bland annat har inte CricInfo längre The Laws of Cricket utan dessa finns på Lords hemsida numera.

6500 besökare! (1 mars 2003)

Någon gång mitt på dagen har vår 6500:nde besökare tittat in på hemsidan. Hoppas att ni tycker om den och stöder den genom att klicka på våra annonser. Vi ser gärna att ni skickar mail till webmastern om tips och synpunkter.

ICC Cricket WorldCup 2003 officiella hemsida (28 februari 2003)

Idag hittade jag att Cricket WorldCup har en officiell hemsida. Där kan du läsa allt som rör WorldCup från den officiella källan. Besök gärna sidan.

PwC cricketratings (27 februari 2003)

PricewaterhouseCoopers ratings har uppdaterat sina ODI rankings igen. Följ förändringarna för dina favoriter. Kan vara intressant för att spå resultaten av WorldCup matcher.

Cricketbok till våren? (24 februari 2003)

Så här inför kommande säsong och stundande vår kanske det passar utmärkt med någon cricket bok? Du hittar ett stort urval av intressanta titlar på Adlibris och Bokus. Båda kan rekommenderas som bra, säkra och billiga e-handelsställen.

PwC cricketratings (24 februari 2003)

Vill upplysa alla intresserade av cricketrankings att världens mest kända ratings PricewaterhouseCoopers ratings uppdaterar sina ODI rankings med jämna mellanrum under hela Cricket WorldCup. Den senaste rankingen visar även förändringar av enskilda spelare jämfört med innan WorldCup. Kolla in dina favoriter. Var är dom placerade och har dom stigit eller sjunkit?

Ny annonspartner i annonsdirekt.se (23 februari 2003)

Idag har jag ansökt att bli annonspartner med sajten annonsdirekt.se. Har börjat med att lägga upp en liten annons till vänster. Om vi blir antagna blir det fler. Besök deras hemsida redan nu för att fynda och kanske sälja saker enkelt och smidigt. AnnonsDirekt.se alltså.

Angående Ijaz Khans email (23 februari 2003)

Om det var oklart för besökarna vill jag förtydliga att Ijaz Khan och tidigare Aftab Imran emails som jag har publicerat till hemsidan är bara blufförsök och inget annat. Man ska alltid misstänka emails som är helt opersonliga där författaren varken angivit namn på mottagaren eller nämnt något i emailet som har samband med oss. Det skulle inte förvåna mig om samma email nått mängder med klubbar runt om i Europa. Deras enda målsättning är att lyckas knyta kontakt med något EU-land och kunna ta sig hit. Hoppas att alla har förstått att anledningen att jag publicerar dessa är för att folk ska bli uppmärksamma på detta och att det i själva verket är lite komiskt att de tror att man ska luras så enkelt!

Cricket Worldcup (19 februari 2003)

Tänkte informera om att möjligheten för inofficiell live audio commentary finns på nätet för många av topp-matcherna. Denna service är gratis men kräver registrering. Du hittar det på Wisden Online.

Ny cricketspelare till klubben? (19 februari 2003)

För ett par veckor sedan fick klubben ett mail från en pakistansk cricketspelare, Ijaz Khan. Läs hans mail och fundera på om vi borde rekrytera honom. Är det bara jag som tycker det låter skumt?

ECC inomhusturnering i Danmark (19 februari 2003)

Vinnaren i helgens ECC inomhusturnering blev värdnationen Danmark som dessutom firade 50 års jubileum. Malmö Cricket Club gratulerar Danmark för vinsten och hoppas att Sverige kan deltaga i nästa års turnering. Dessutom verkar det som att turneringen har varit mycket välorganiserad och haft hög klass.

EID MUBARAK! (11 februari 2003)

Malmö Cricket Club önskar alla våra spelare och andra besökare EID Mubarak! Hoppas ni har en underbar EID.

Cricket WorldCup 2003 i Sydafrika (6 februari 2003)

Redan till helgen börjar WorldCup som man bara inte får missa! Följ det åttonde WorldCupen i Sydafrika på CricInfo. WorldCup år 2003 invigs lördagen den 8 februari och första matchen är mellan Sydafrika och WestIndies söndagen den 9 februari. Vi får dessutom en repris av förra WorldCupfinalen mellan Pakistan och Australien på tisdag den 11 februari.

Sverige har dragit sig ur ECC inomhusturnering 2003 (6 februari 2003)

Tyvärr har Sverige dragit sig ur ECCs inomhusturnering i Herning, Danmark, på rekommendation av ECC på grund av financiella tillkortakommanden. Vi var många som såg fram emot turneringen, men nu hoppas vi istället att vi kan återkomma nästa år. Följ resultaten från turneringen som börjar den 14 februari på CricketEurope.

En intensiv coachingsession (2 februari 2003)

Under gårdagens intensiva träning/coaching lärde vi oss mycket. Som vanligt fokuserade vi mest på bowlingen. Efter nästa veckas träning gör vi ett uppehåll för att fullt ut kunna njuta av Cricket WorldCup. Förhoppningsvis kan vi fortsätta därefter. Vi är som vanligt mycket tacksamma för den utomordentliga coachingen av vår käre coach Jaya Reddy. Coachingen har varit mycket värdefull.

Uppdatering av menyraden (26 januari 2003)

Nu har menyraden stöd för den uppdaterade webläsaren Opera 7! Denna webläsare har fått mycket god kritik och de kanske bästa funktionerna är snabbheten och zoom-funktionen.

Ännu en effektiv inomhusträning (26 januari 2003)

Igår tränade vi inomhus igen och fick utomordentlig coaching. Denna gången handlade det om bowlingen igen och att kunna kasta bollen på good lenght, yorker och short pitch när man önskade det. Det var inte alltid så lätt att få bollen att gå dit man ville visade det sig. Men träning ger färdighet, men vet man inte sina svagheter är det svårt att träna bort dom. Så vi tackar vår coach Jaya Reddy för en bra träningsession.

Nytt online cricketspel (23 januari 2003)

Fick ett mail från Jason Beer, Guttsta WCC, om ett nytt cricketspel. Här är länken till ett online flashspel som går ut på att göra så många runs som möjligt på 24 bollar utan att bli bränd. Lycka till med ING Cricket Game! Tack Jason!

Nya länkar (19 januari 2003)

Har hittat lite nya länkar som är intressanta. Bland annat ODI ranking listor. Ta en titt på länksidan om du inte gjort det på ett tag. Föreslå gärna om ni vill ha andra typer av länkar.

Ny tid för inomhusträningen (18 januari 2003)

Nu är det bestämt att framöver kommer inomhusträningen, som ju spelas i Furulund, att ligga på lördagskvällar med start senast kl. 20.00. Vi tränar i minst 2 timmar.

Sammanställning av omröstningen (18 januari 2003)

Nu har vi fått in mer än 50 röster, närmare bestämt 51st, i vår omröstning om vilken investering som klubben borde göra. Resultaten blev som följer:

Nets 51%
Bowlingmaskin 18%
Ground 12%
Matta 8%
Pitch 8%
Bollar 4%
Annat 0%

Detta kan väl bara tydas på ett sätt. Fler än hälften av rösterna hamnade på nets. Vi önskar oss alltså nets. Någon som har förslag till finansiering?

Sverige 53:a på världsrankingen! (18 januari 2003)

Idag hittade jag en ny hemsida som är värd att kika närmare på, CricketEurope. Dom har bland annat publicerat en lista på bästa ODI lag från ICC. Där är Sverige på 53:dje plats av 57 med 0 poäng, alltså egentligen delad sista plats! Kom också ihåg att dom stora länderna som har Test-status, dvs inkl. Bangladesh, inte är med på listan. Listan toppas av Kenya, följt av UAE, Holland, Scotland, Canada. Danmark är på 8:de plats.

Här kan du också läsa mer om ECC indoor tournament 2003.

Sverige spelar i ECC indoor tournament 2003 (14 januari 2003)

Danska cricket förbundets hemsida (DCF) kan man läsa om ECC indoor championship 2003 som spelas mellan den 14-16 februari i Herning, Danmark. Följande 13 länder i turneringen: Frankrike, Tyskland, Holland, Italien, Österike, Grekland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Irland, och värdnationen Danmark. Åldersgränsen är satt till 26år eller yngre, med en spelares undantag.

Sveriges landslags manager är Masood Zaigham och coach är Jaya Reddy. Laget kommer att annonseras inom kort.

Lyckad inomhusträning (12 januari 2003)

Säsongens första inomhusträning var mycket givande. De sju tappra som tog sig upp på söndagsmorgonen fick en bra genomkörare. De som varit med tidigare kände att inte all cricket glömts av över jullovet, vilket var skönt att veta. Vi tränade framförallt på vår bowling och vår run-up. Framöver kommer vi att ha träning på lördagar, troligen från kl 20.00 på kvällen, men det är inte helt säkert ännu. Jag återkommer då jag vet mer.

Säsongens första inomhusträning (10 januari 2003)

Den första träningen för säsongen kommer att vara mellan kl. 08.00 och kl. 10.00 på söndag, den 12 januari. Vi spelar i en utomordentlig inomhuslokal i Furulund, ca 8 km norr om Lund. Hoppas att många är intresserade.

6000 besökare (10 januari 2003)

Under gårdagen ca kl.15.30 hade vår hemsida besök av den 6000:nde besökare. Grattis och tack för förtroendet. Jag ser gärna att fler besöker hemsidan, nu när säsongen närmar sig och det kan komma mer intressanta nyheter. Skicka gärna förslag på förbättringar etc.

Er webmaster är tillbaka (10 januari 2003)

Er webmaster, Hassan Zaigham, är tillbaka från en mycket trevlig semester och har laddat batterierna. Jag önskar alla ett gott nytt år. Denna säsongen ska bli bättre än någonsin!

 

Webmaster: Hassan Zaigham, senast uppdaterad 29-januari-2004
© Malmö Cricket Club 2001-2020