MCC logotyp

 

 

Malmö Cricket Club - Ett lag för ungdomar!


NYHETSARKIV - år 2004

Om sista träningen (10 december 2004)

Vår sista träning, som skulle ha hållits i lördags blev inte vad det var tänkt. Låset till hallen var förstört då någon/några hade försökt att ta sig in i hallen. Detta gjorde att den elektroniska låsmekanismen inte fungerade som den skulle. Vi kom inte in i hallen och fick besvikna åka hem igen. På detta tråkiga sätt avslutades alltså våra inomhusträningar för denna vintern. Nu får vi ta ett helguppehåll och sedan planera hur det ska bli till våren.

Coachingsession nr.2 (21 november 2004)

Igår hade vi ytterligare en givande coachingsession. Vi koncentrerade oss mest på bowlingen, men var och en fick också hjälpsamma tips om battingen. Ännu en i raden av givande coachingsessioner alltså.

Coachingsession (15 november 2004)

I lördags hade vi en intensiv coachingsession med inriktning framförallt på bowlingen, samt på våra individuella svagheter i battingen. Jag tror att samtliga spelare upplevde det mycket givande och ser fram emot att få träna på det som vi tog upp.

Uppdatera era bokmärken (15 november 2004)

Telia som ansvarar för serverutrymmet för denna hemsidan har beslutat att ändra internetaddress till hemsidan. Den nya direktaddressen är /index2.htm. Dock kommer den gamla addressen att fungera ett bra tag framöver, men för säkerhetsskull rekommenderar jag att ni uppdaterar era bokmärken (lägger till sidan bland favoriter) eller alltid besöker hemsidan via framsidan på http://www.malmocc.homestead.com.

Om division 2 øst (11 november 2004)
  • För några dagar sedan har det offentliggjorts på DCFs hemsida att vi, Malmö CC, slutade på en 2:a plats i division 2 øst. Se den slutliga serietabellen. De har också publicerat en lista med alla resultaten i vår division.
  • DCF har beslutat om att division 2 øst nästa säsong utvidgas med ytterligare ett lag. Det blir med Soranerne, som vunnit division 3 øst i år. Som bekant så relegeras ju Ishøj II tillbaks till division 2 øst efter en säsong med raka förluster, medan vinnarna i division 2 øst AB tar steget upp i division 1.
AB vann årets Breddepokal (11 november 2004)

På DCFs hemsida har jag upptäckt att vinnarna av Breddepokalen i år blev AB. De vann ju som bekant även vår division, dvs. division 2 øst. Grattis till AB!

Breddepokalen avskaffas! (1 november 2004)

På DCFs hemsida kan man läsa att DCFs styrelse i ett styrelsemöte bland annat kommit fram till att avskaffa Breddepokalen. Istället planerar man att införa en Twenty20 turnering. Hur den kommer att se ut och vilka som får deltaga etc. kommer att diskuteras framöver.

Ny bakgrund (25 oktober 2004)

På förslag från vår coach, Jaya Reddy , har jag med god hjälp av Bilal arbetat ihop en ny bakgrund till hemsidan. Hoppas att den uppskattas. Ni kan även se den i färg.

Lyckad första inomhusträning (17 oktober 2004)

Igår hölls vår första inomhusträning. Varje slagman fick en halvtimmes intensiv batting. Alla var mycket nöjda och belåtna. Det ser positivt ut inför kommande träningar.

Gott o Blandat (6 oktober 2004)
Första inomhusträningen är framskjuten. Eftersom inte fått tillräckligt deltagande till första inomhusträningen tvingas vi skjuta fram den med en vecka. Första träningen blir alltså lördagen den 16 oktober kl. 20.00.
Reklamutrymmet på hemsidan har förändrats. Huvuddelen av reklamen kommer att finnas på denna sidan, som är den mest välbesökta. Övriga sidor kommer att innehålla mindre/ingen reklam. Dessutom har jag ansökt om reklam från fler annonsörer, som kan bidra till vår klubb. Var vänliga och besök våra utmärkta reklamsponsorer.
Sedan flera månader tillbaka har Svenska Cricket Förbundet hemsida försvunnit. Detta gjorde att jag tog bort länken från denna sidan. Igår blev jag dessutom upplyst om att SCFs gamla hemside-länk numera leder till en porrsida, därför har jag nu rensat hela vår hemsida på länkar dit. Tack till Linnéa Anglemark för påpekandet.
Inomhusträningar (2 oktober 2004)

Redan till nästa helg har vi tänkt komma igång med inomhusträningar. Vi kommer att träna i Furulund mellan kl. 20-22 på lördagar. De som var med på inomhusträningarna förra vintern minns hur nyttigt det var. Nu har vi ett utmärkt tillfälle att träna teknik.

15000 besök! (20 september 2004)

Vår lilla hemsida har nu nåtts av 15000 besök! Det är imponerande och vi har många gånger sett vilken nytta vi haft av vår hemsida. Ta gärna och se statistiken för våra besök på följande länk. Vi har haft besök från världens alla hörn!

Vinst i vänskapsmatchen (19 september 2004)

Matchen mot Lund slutade med en enkel vinst. Vi vann toss och gjorde batting först. Battingen var inte det minsta imponerande. Vi skramlade ihop 191 runs som var mer än tillräckligt för att vinna matchen. Lund CC bowlades sedan ut på 146 runs, vilket gav oss en vinst med 45 runs. En trevlig match med glimtar av bra prestationer. Bland annat fick Sanaullah ta 6 wickets!

Vänskapsmatch mot Lund (17 september 2004)

Imorgon spelar vi säsongens troligen sista match. Det blir en vänskapsmatch mot Lund CC. Vi hoppas på vackert väder och gott humör. Låt oss sluta säsongen med en äkta vinst!

Vinst mot Vanløse (12 september 2004)

Tyvärr slutade säsongen tråkigt. Trots att vi vann matchen, var det inte många glada miner idag. Det beror på att motståndarna, Vanløse, meddelat oss igår kväll att de inte tänkte komma och spela. Vi vann alltså på walkover. Istället tog några av oss och tränade lite.

Det är mycket tråkigt när motståndarna inte kommer och spelar, särskilt då dom speciellt bett om att få flytta matchdatumet. Detta kostar oss både bokningen av spelplanen och förlust av en god cricketmatch. På så kort varsel hann vi ju inte heller ordna någon annan match!

Scorecard och statistik (10 september 2004)

Så här mot slutet på veckan tänkte vi bjuda på den senaste matchens scorecard och uppdatering av statistiken. Nu har vi bara en seriespelsmatch kvar att förändra säsongsstatistiken och det är nu på söndag mot Vanløse.

Förlust mot KB (5 september 2004)

Igår förlorade vi snöpligt mot KB II med 3 wickets. En överlag dålig insats i batting och bowling kunde inte repareras med utomordentlig fielding. Vår bästa fielder, Zalmay, hade hela 3 "direkthits" på stumps!

Grattis på födelsedagen (26 augusti 2004)

Idag gratulerar vi Bilal Zaigham på 19-årsdagen. Han är en av våra mest lovande spelare och tillika min lillebror!

Match mot Vanløse framskjuten (26 augusti 2004)

Vanløse har meddelat att de inte kan spela matchen på söndag. De har givit önskemål om att spela matchen senare. Vi har kommit överens om att spela matchen söndagen den 12 september istället.

Nørrebro uteblev! (21 augusti 2004)

När laget såg fram emot en bra match på en nyklippt cricketplan, gjorde motståndarna oss rejält besvikna genom att inte dyka upp! Malmö CC vann alltså efter att Nørrebro II inte kom till matchen. Efter en lång väntan utan att ha fått något besked från dom, valde vi att spela "doublewicket" inom laget istället. Regnet höll oss inte borta från cricketen.

Fler bilder i spelarprofilen? (18 augusti 2004)

Jag har lagt upp ett test med fler bilder i spelarprofilen. Testpersonen blev Sanaullah. Jag tror att alla kommer att uppskatta den nya stilen. Tanken är att mellan 3-5 fotografier ska placeras i spelarprofilen. Låter det bra?

Tyvärr finns inte alla på lika många bra bilder. Det blir alltså utklipp från matchfotografierna som ni själva kan se på vänster sida.

Scorecard och statistik (16 augusti 2004)

Scorecard från matchen mot NordvestSj och uppdatering av statistiken efter matchen. Vi vann alltså med knappa 25 runs i en 40 overs match.

Nu är all uppdatering av scorecard och statistik klar. Förvånansvärt är att två bowlers fick sina bästa bowling-figures för säsongen, nämligen Bilal och Sunny! Dessutom gjorde Qasim sin bästa batting-insats för säsongen.

Vinst mot NordvestSj (15 augusti 2004)

En usel batting-innings krävde en otrolig återhämtning i bowlingen och fieldingen. Vi fick bland annat se en av de bästa lyrorna för säsongen. Scorecards och statistik kommer senare.

Äntligen matchfoton på nätet! (12 augusti 2004)

Tyvärr blev matchfotografierna något försenade, men nu finns dom att njuta på hemsidan. Se och njut!

Personbästa! (10 augusti 2004)

Vi passar på att gratulera Ahmed Zadran och Sanaullah Habibzai för sina personbästa resultat i battingen i helgens match mot Malmöhus.

Fotografier från matchen (10 augusti 2004)

Jag har tagit emot flera underbara fotografier från vår match mot Malmöhus. Det är Srini och Balu som bjuder på fotografierna. Dessvärre tar det längre tid att formatera och publicera dom på hemsidan än jag hade räknat med, på grund av brist på serverutrymme. Förhoppningsvis kommer dom att vara uppe på hemsidan någon gång imorgon kväll, onsdagen den 11 augusti.

Scorecard och statistik (8 augusti 2004)

Scorecard från gårdagens match finns nu på hemsidan. Statistiksidan har också uppdaterats. Trevlig läsning!

Utklassningsseger i Malmöderbyt! (8 augusti 2004)

Igår spelade vi mot Malmöhus i strålande solsken. En bra match slutade med en stor seger för hemmalaget. Malmö vann toss och började batting. Vi gjorde 222 runs all out på 47.2 overs och bowlade sedan ut Malmöhus för endast 119 runs. Vi vann alltså med övertygande 103 runs! Ett mycket gott resultat.

Scorecard och statistik kommer att läggas upp senare under dagen. Dessutom kommer vi att bjuda på bilder som Srini's fru och dotter tagit under matchen!

Förlust mot Albertslund (2 augusti 2004)

Matchen mot Albertslund II igår slutade förlust med 67runs. Efter att ha förlorat toss fick vi göra fielding och lät Albertslund göra 217 runs på 50 overs. Asad Iqbal, Bilal Zaigham och Mohammad Qasim fick sina bästa bowling figures för säsongen då de tog två wickets var. Malmö CC blev all out på 150 runs i 42.3 overs efter en bedrövlig kollaps där de sista sex slagmännen tillsammans endast skrapade ihop 13 runs. Ni kan dessutom ta en titt på den uppdaterade statistiksidan. / Bilal Zaigham

Träning i solsken? (17 juli 2004)

Idag, när det endast återstår 14 dagar till nästa ordinarie match, planerar klubben en träning kl. 16.00. Det ser ut att bli i ett strålande solskensväder, för en gångs skull.

Träning i regnovädret! (12 juli 2004)

Igår samlades sju av klubbens entusiaster och tränade trots det dåliga vädret. Spelarna trotsade regnet och vägrade avbryta träningen och till slut fick samtliga spelare batta 10 overs var!

14000 besökare (12 juli 2004)

Vår kära hemsida har nu nåtts av 14000 unika besök. Inte dåligt för en liten cricketklubb som vår!

Malmö CC i TV igen! (6 juli 2004)

Idag kunde ni som såg SydNytt 19.10 se reportaget om cricket på Bulltofta. Dom visade en något kortare version av det tidigare reportaget som visats i Öresund programmet. Ni kan se den på deras hemsida:

Cricket på Bulltofta i Malmö, Sydnytt (Real Player) fel på länken?
Vänskapsmatch framskjuten (4 juli 2004)

Dagens match vänskapsmatch mot Lund har blivit framskjuten. Imorse, då regnet stod som spön i backen, blev vi kontaktade av Lund CC och vi bestämde då att flytta fram matchen för andra gången.

Match mot Hvidovre framskjuten (27 juni 2004)

Dagens match mot Hvidovre har blivit framskjuten tills vidare på Hvidovres begäran. De kunde inte ställa upp med ett lag till matchen idag. Vi hoppas kunna spela matchen under en ledig helgdag i juli.

Förlust mot SSB (21 juni 2004)

Matchen mot SSB i Breddepokalen igår slutade förlust med 11 runs. Efter att ha förlorat toss fick vi göra fielding, där laget som helhet gjorde en dålig insats och lät SSB göra 223 runs på 25 overs. Sanaullah Habibzai fick för första gången göra bowling i en tävlingsmatch och gjorde en godkänd insats. Laget kämpade tills matchens sista boll och trots inspirerande batting av lagkapten Hassan Zaigham (50) och Bilal Zaigham (92) förlorade Malmö CC matchen med ynka 11 runs. Statistiksidan är också uppdaterad. / Bilal Zaigham

Vänskapsmatchen framskjuten (18 juni 2004)

Morgondagens vänskapsmatch mot Lund CC har som bekant skjutits på framtiden på grund av det tråkiga vädret. Vi har ju flera helger i juli månad då vi har möjlighet att spela matchen. Nästa match på schemat är alltså Breddepokalmatch på söndag mot SSB.

Matchfakta (13 juni 2004)

Scorecard från gårdagens match mot SSB finns nu på hemsidan. Dessutom är statistiksidan uppdaterad.

Ny länk! (13 juni 2004)

Bilal har hittat en cricketsida som har nästan 50 cricket clips, dvs. små filmsnuttar på olika batsmen och bowlers i deras bästa dagar. Det är små filmer som visar enstaka bollar eller slag, men de är mycket sevärda! Ta en titt själva. För optimal njutning föreslår jag att ni ser dem på TV. Har ni inte TV-utgång så går det att bränna filmerna på en CD och se på en DVD-spelare (då måste dock filnamnen döpas om från .mpeg till .mpg). Se och njut!

Cricket clips!
Grattis allihopa! (13 juni 2004)

En stark insats av laget igår ledde till en bra seger mot SSB! Flera spelare i laget gjorde sina bästa resultat någonsin. Noor gjorde sin första fifty, Hassan gjorde sin första hundred, Bilal gjorde sin högsta score och säsongsbästa bowling, Balu gjorde sin bästa bowling någonsin och Ahmad gjorde sin första fifty för säsongen. Tilläggas bör att Ali som gjorde säsongsdebut, har ett rekord som få kan ståta med. Han har vunnit samliga 10 matcher han har deltagit i oavsett nivå eller matchtyp!

Scorecard plus uppdatering av statistiken och personsidorna införs snarast.

Foton från matchen mot Frem (9 juni 2004)

Vi har mottagit 11 matchfotografierna från matchen mot Frem. Dessa togs av en fotograf på beställning av Ahmad Sahota. Se och njut!

Match mot Forty Club Öst i Breddepokalen inställd (7 juni 2004)

Tyvärr fick vi besked igår att Forty Club Öst inte kan ställa upp ett komplett lag till matchen på torsdag. Matchen är därmed inställd.

Vinst mot Frem (7 juni 2004)

Scorecarden för matchen mot Frem i helgen har nu lagts ut. Efter en bra inledning på matchen som bäddade för segern vann laget med 76 runs. Du kan dessutom läsa den uppdaterade statistiksidan. Vi passar på att gratulera Hassan Zaigham som efter 2 år återigen gjorde en 50, Balu som tog fyra wickets samt Sudershan som gjorde sitt personbästa igår.

Protokoll från årsmötet (4 juni 2004)

Äntligen har jag hunnit med att ordna med protokollet från årsmötet. Bättre sent än aldrig. Mötet hölls ju den 8 maj! Läs protokollet här. En länk finns också på kontakt info sidan.

Scorecard och statistik (31 maj 2004)

Vi har nu hunnit med att både skriva scorecard från förlustmatchen mot AB samt uppdatera statistiksidan. Vi passar även på att gratulera Ahmed Zadran som gjorde sin debut igår.

Förlust idag (30 maj 2004)

Matchen mot AB idag slutade med stor förlust. Motståndarna utnyttjade våra misstag och vann enkelt med 155 runs. Scorecard och statistik kommer snart.

Slagelse har hoppat av Breddepokalen (28 maj 2004)

Tyvärr så har turneringsledaren givit information om att Slagelse hoppat av Breddepokalen. De hänvisar till för många matcher. Det betyder givetvis att vår match mot dem, som skulle spelas den 19 juni, stryks.

Fler foton från matchen (24 maj 2004)

Ytterligare 6 fotografier från matchen har tacksamt mottagits från Srinivasan Iyengar. Se de 11 matchfotografierna här.

Scorecards och statistik (24 maj 2004)

Nu har vi hunnit med att skriva scorecards och lägga upp den första statistiken för säsongen. Se scorecards för matchen mot Frem och matchen mot Bayonet. Statistiksidan är också väl värd ett besök. Vi gratulerar Fazel och Noor för personbästa i bowling och Bilal och Fazel för personbästa i batting. Dessutom gjorde ju Sanaullah och Sudershan sin debut.

Första ligamatchen (23 maj 2004)

Vår första match i den danska ligan började med en fin vinst mot nykommarna Bayonet. Vi förlorade toss och fick batting, där vi gjorde 216 runs all out. Sedan lyckades vi göra dom all out för 153 runs och alltså vinna med 63 runs. Scorecards och statistik från de första matcherna kommer inom de närmaste dagarna. Se också 5 foton som vi fått av Srini. Tack!

Första matchen (21 maj 2004)

Vår första match för säsongen spelades idag mot Frem. Det var en 25-overs match i Breddepokalen. Vi vann toss och valde att börja med batting. Vi gjorde 128 runs, men lyckades tyvärr inte försvara det utan förlorade med 8 wickets.

Matchresultat (10 maj 2004)

Resultat från helgens matcher har börjat trilla in. Det gäller för oss att följa de andra lagens resultat redan tidigt på säsongen, så att vi vet situationen när vi möter respektive lag. Se matchresultaten här.

Träningar (10 maj 2004)

Inför vår första match, torsdagen den 20 maj, kommer vi att träna tre gånger. Träningarna äger rum tisdagar och torsdagar kl. 17.

Medlemsavgift (9 maj 2004)

Idag har klubbens kassör skickat ut ett email till samtliga medlemmar angående medlemsavgiften. Jag har genom den informationen uppdaterat kontakt info sidan, där ni kan läsa hur ni går tillväga för att betala medlemsavgiften.

Snabbkalendern (9 maj 2004)

Fel på snabbkalendern här till vänster har rättats till, så att det nu ska fungerar riktigt. Där har ni en snabböversikt över matchkalendern. Klicka på rubriken för att se den fullständiga matchkalendern.

Årsmöte (8 maj 2004)

Idag höll klubben årsmöte på Bulltofta Motion. Därefter hade vi en träning med vår coach Jaya Reddy. Protokoll från mötet kommer att kunna läsas på hemsidan inom ett par dagar.

Seriespelet är igång (5 maj 2004)

I söndags spelade som sagt alla lag utom vi deras första match i ligaspelet. Resultaten därifrån börjar trilla in så sakteliga. Hela vår divisions resultat finns på Infosport. Förutom resultaten som har dykt upp nu, har jag fått information om att Malmöhus vunnit mot KB II med 1 wicket.

Spelschemat bestämt (27 april 2004)

Idag har klubben mottagit Den Grønne i tryckt form, vilket i praktiken betyder att spelschemat är bestämt. Eventuella ändringar som kan komma att ske under säsongen meddelas medlemmarna via mail och på hemsidan. I år är det möjligt att läsa Den Grønne även på DCFs hemsida. Spelschemat kan du hitta på matchkalendern eller säsongssidan.

Vår division 2 øst börjar redan med 5 matcher på söndag, den 2 maj! Vår första match är som bekant inte förrän 23 maj. Dock har vi en match i Breddepokalen innan dess, den 20 maj.

Kortfilm från BP finalen (23 april 2004)

En kortfilm gjord av Hassan Niazi (och trimmad av mig) som visar våra känslor efter vinsten mot Skanderborg när vi vann Breddepokalen förra säsongen.

Ladda hem filmen härifrån. (6,2Mb)

Träning (23 april 2004)

Eftersom vädretsmakter inte ser ut att tillåta någon träning på lördag (imorgon) blir helgens enda träning på söndag kl 12:30. Vi ses då!

Överaskning i matchschemat! (21 april 2004)

Det visar sig att spelschemat som skickats till klubben från Danska Cricket Förbundet, innehåller en miss. Ser vi på det fullständiga spelschemat på deras hemsida, visar det sig att vi har ytterligare en match i Breddepokalen, nämligen kl. 12 torsdagen (helgdag) den 20 maj borta mot Frem i Valby. Detta blir därmed också vår första match. Jag har uppdaterat vår matchkalender.

Inför kommande säsong (21 april 2004)

Inför en ny säsong i Danmark händer en hel del. Bland annat trycks en bok som kallas Den Grønne, som innehåller allt man behöver veta om föregående säsong, tex. statistik och serietabeller, men också allt man behöver veta om kommande säsong, tex. regler och spelscheman. I år är det möjligt att ladda hem den som pdf-fil.

Dessutom ändras ju cricketreglerna allt som oftast. Denna säsongen kommer också regeländringar att träda i kraft. Dessa kan du läsa om här. Hela lagboken (lovbog) kan du ladda ner som pdf-fil.

Förra säsongen anmäldes också vissa spelare för olika typer av regelbrott. Anmälningarna och behandlingen och bedömningen av dessa finns att läsa här.

Första utomhusträningen (17 april 2004)

Efter ett halvårs uppehåll ska vi imorgon försiktigt inleda vår utomhussäsong. Första utomhusträningen för året blir på söndag från kl 12.00. Givetvis kommer det att ta tid att vänja sig vid utomhusträningen, både vad gäller bollen och underlaget. Vi kommer också att behöva ta tid till att se över pitchen och spelplanen, som inte har setts till på lika lång tid.

Det fina vårvädret den senaste veckan har nog gjort att många sett fram emot att komma ut och spela cricket. Imorgon inviger vi som sagt årets utomhusträning.

Sista inomhusträningen avklarad (5 april 2004)

Igår, söndag, tränade vi inomhus för sista gången. Förhoppningsvis blir vädret snart bättre så vi kan börja träna utomhus snarast. Dagarna har redan blivit längre tack vare att vi bytt till sommartid. Nu behöver vi bara lite varmare temperatur och uppehållsväder. Prognosen för påskveckan ser dock dyster ut med mycket regn.

Preliminärt spelschema (22 mars 2004)

Årets säsong börjar närma sig. Det märks inte minst genom att ett preliminärt spelschema har skickats ut till samtliga klubbar och publicerats på DCFs hemsida. Följ följande länkar för att läsa.

Division 2 Øst
Breddepokalen (grupp 2)
Malmö CCs schema (pdf-fil) OBS! Saknar första matchen mot Frem!
Artikel i Sydsvenskan (22 mars 2004)

Sydsvenskans politiske krönikör Henrik Bredberg har besökt Malmö Cricket Club och skrivit en artikel om Indiens tour till Pakistan. Artikeln med titeln Love, peace & cricket publicerades på sidan A2 i Sydsvenskan, måndagen den 15 mars.

MCC logo i mobilen! (8 mars 2004)

En nyhet som kommer till hemsidan inom den närmaste dagarna är att ni kommer att kunna ladda ner bilder till era mobiltelefoner! Dessa bilderna blir utmärkta bakgrunder!

Testa redan nu om MCC logon fungerar! Skriv in följande address i wap-browsern på din färgskärmsmobil:

/mobil/mcc.jpg

MCC logo

Lycka till och njut! Ge era kommentarer i gästboken.

Pakistan vs. Indien (8 mars 2004)

Hela cricketvärlden ser fram emot de historiska matcherna mellan Pakistan och Indien. Indiens landslag är i Pakistan för första gången på 15 år! Det sägs att över 600 miljoner människor runt om i världen kommer att följa serien! Följ matcherna på CricInfo. Den första one-day matchen börjar i Karachi, lördagen den 13 mars.

Webmastern är tillbaka (8 mars 2004)

Er kära webmaster är tillbaka efter fem veckor i London. Tyvärr så har cricketnyheterna stått ganska stilla under tiden. Förhoppningsvis blir det bättring ju närmare säsongsstarten vi kommer.

Inomhuscricket i Göteborg (17 februari 2004)

I helgen arrangerades inomhuscricket i Göteborg. Malmö CC representerades där av Hassan Niazi, Jon Abbas, Noor Zadran, Ahmed (inte vår stjärnbatsman Ahmad Sahota, utan Noors kusin) och Ali Nawaz. Laget återvände hem till Malmö söndag kväll efter att ha vunnit en match och förlorat tre. Ironiskt nog kom enda segern mot Göteborg CCs förstalag, medan förlusterna kom mot mixade lag med både juniorer och seniorer.

Statistik 2003 (14 februari 2004)

Danska Cricketförbunder (DCF) har i veckan delat ut deras årliga "Årsskrift", där de summerar hela 2003 års cricket i Danmark. Vår vinst i Breddepokalen har bland annat fått en egen artikel i tidningen.

Klubben gratulerar Ahmad Sahota som med sina 491 runs förra året delar första platsen för flest gjorda runs i division 2! Vi gratulerar även Thiagarajan Balasubramanian, som har fjärde bästa bowling average för 2003, och Hassan Zaigham som har näst flest wickets i vår division.

Övriga spelare som nämns bland top 35 batsmen är: Asad Iqbal (20), Bilal Zaigham (28), Noor Zadran (33) och Hassan Zaigham (35).

Lagets uniform (14 februari 2004)

Lagets nya kit/uniform har nu kommit. Den består av: cricketbyxa, fullärmad T-shirt med klubbens logo på bröstet samt Malmö Cricket Club skrivet stort på ryggen, crickettröja utan ärm i klubbens färger och dessutom keps i klubbens färg med logon på. Hela uppsättningen är oerhört snygg och kvalitén är fantastisk.

Klubben är oerhört tacksam för Ahmad Sahota som efter eget initiativ beställt hela uppsättningen under sin semesterresa i Pakistan.

Hemsidan (29 januari 2004)

Till helgen tränar vi för tredje gången inomhus. Dagen efter åker jag på en studieresa till London för att vara borta i 5 veckor. Under tiden, dvs. fram till 7 mars, överlåter jag arbetet och uppdateringar av hemsidan till min bror, Bilal Zaigham. Tyvärr missar jag även mottagandet av överaskningen, men jag har redan beställt ett kit.

Överaskningen (27 januari 2004)

Klubben har genom vår kära Ahmad Sahota gjort ett klipp. Vi har beställt 15 vita cricket-kits, med klubbens logo på framsidan. Cricket-kitet består av Kookaburra byxor och skjorta i högsta kvalitet, samt keps och slipover (tröja utan ärm). Allt har beställts av Ahmad Sahota i Pakistan i egen hög person. Oss veterligen ska hela beställningen vara klar att skickas hit från Pakistan idag. Förhoppningsvis kommer paketet fram inom 7-10 dagar. Allt har beställts till ett otroligt fyndpris, tack vare personliga kontakter. Vi kommer att ha 15 cricketkits, som medlemmarna får slåss om. Fyndpriset kommer att kungöras så snart varorna har kommit fram.

Tack till Ahmad Sahota för att ha ordnat detta åt klubben på eget initiativ under sin semester. I år kommer vi att se ut som ett riktigt landslag!

Överaskningen till klubbens medlemmar (25 januari 2004)

Förhoppningsvis kommer överaskningen till klubbens medlemmar att definitivt kunna avslöjas under denna veckan. Vi har fått bekräftelse på att saker och ting går enligt planerna. Så snart vi vet mer, får ni full information.

Ännu en bra inomhusträning (25 januari 2004)

Gårdagens inomhusträning var lika givande som alltid. Lite andra spelare än sist, men annars ganska likt. Igår gjordes också en videofilmning av bowlingen. Denna filmen kommer att granskas noga av coach och andra. Filmen blev av bättre kvalitet än förra årets film (läs nyare kamera).

Kortfilmen ändrad (19 januari 2004)

Under inomhusträningen i lördags var det flera som påpekade för mig att de inte kunnat se kortfilmen nedan, därför har jag nu gjort om den. Hoppas att ni får den att fungera nu. Dessutom får ni ytterligare en film på köpet. På denna figurerar även vår kära Rajan uncle.

Hassan Zaighams "bowling action" (divx 5.11)
Hassan Z bowling to Rajan uncle (divx 5.11)
Vad gav förra årets inomhusträning? (16 januari 2004)

För er som undrar vad vi gjorde under förra årets inomhusträning, får jag lov att presentera en kortfilm. Denna är film är gjord i träningssyfte och kommer bara att illustrera hur min, Hassan Zaighams, "bowling action" såg ut i början av förra säsongen. Mycket har ju hänt sedan dess. Bland annat lyckades jag ju ta 4-15 i vår finalmatch mot Skanderborg! Se och njut!

Hassan Zaighams "bowling action" (divx 4)
Äntligen inomhusträning (16 januari 2004)

Efter ett långt vinteruppehåll, får vi återigen ta ut cricketgrejerna ur garderoben. Malmö Cricket Club har nämligen bokat samma utmärkta inomhushall i Furulund som i fjol för att börja säsongen med inomhusträning. Vi kommer att träna där på lördagar mellan kl. 19.30-22.00. Lördagen den 17, 24 och 31 februari är bokade. Det betyder att första träningen är redan imorgon. Vi behöver komma igång tidigt med träningen i år för att försvara Breddepokalen!

PS: Alla trogna medlemmar bör förbereda sig på en rejäl överaskning inom den närmaste framtiden!

Ny ordförande i SCF? (8 januari 2004)

Ryktet säger att SCF har fått en ny ordförande efter årsmötet. Den nya ordföranden sägs vara Fakhar Chowdhary från Pakistan Cricket Club i Stockholm. Ingen officiell information finns att tillgå ännu. Så ni får vänta på definitivt besked. SCFs hemsida har som bekant tyvärr inte uppdaterats sedan början av förra säsongen, så därifrån kan vi inte räkna med att få veta något nytt.

Gott Nytt År (1 januari 2004)

Malmö Cricket Club önskar alla medlemmar och alla hemsidebesökare ett riktigt gott nytt år.

 

Webmaster: Hassan Zaigham, senast uppdaterad 20-mars-2005
© Malmö Cricket Club 2001-2020