MCC logotyp

 

 

Malmö Cricket Club - Ett lag för ungdomar!


NYHETSARKIV - senaste nyheterna

Dansk cricket (7 december 2005)

I brist på nyheter från Sverige vänder jag mig till Danmark där flera sydsvenska lag ju spelar seriespel och vänskapsmatcher, däribland Malmö CC.

Det Danska Cricket förbundet har haft ett stort informationsmöte den 3 december där en ny framtidsplan presenterades. Där presenterades bland annat deras nya namn som blir "Dansk Cricket" och deras nya logotyp:

En fullständig rapport om framtidsplanen publiceras inom kort på deras hemsida.

21-tusen besökare! (6 december 2005)

Malmö CC hemsida har nu besökts av fler än 21000 besökare sedan den skapades! Tack för ert intresse. Skriv gärna mail med kommentarer.
Tyvärr är avsaknaden av svenska cricketnyheter påfallande, men så snart något dyker upp kan ni räkna med att läsa det här.

Dyrt mobilabonnemang? (8 november 2005)

Ny partner - TRE - (17 oktober 2005)

Passa på att förlänga ditt TRE-abonnemang och få en gratis telefon. Eller varför inte teckna nytt abonnemang hos TRE? Du får både 3-mobil och massor med fria minuter på köpet. Passa på nu!

Malmös resultat år 2005 (17 oktober 2005)

Malmö CC har i år hamnat på en 4:e plats av 9 lag i division 2 øst, samt slutade på en 2:a plats i Breddepokalen efter finalförlusten.

Webmastern tar semester (10 september 2005)

Imorgon 11 september åker jag, er webmaster, på tre veckors semester. Min "stand-in" kommer att vara min bror, Bilal. Hoppas att han sköter sig.

Breddepokalfinal idag! (10 september 2005)

Vi välkomnar allmänheten att komma och beskåda en historisk dag. För första gången äger Breddepokalfinalen som det Danska Cricket Förbundet arrangerar rum på svensk mark, närmare bestämt på Malmö Cricket Clubs spelplan på Bulltofta Motion bakom IKEA i Malmö. Detta beroende på att bägge lagen som nått finalen är svenska, nämligen Malmö CC och Landskrona CC.

Vi önskar Malmö CC ett stort lycka till! Se till att det blir 2:a gången gillt. Ta tillbaka den förlorade pokalen som vanns 2003!

Ladda ner SKYPE (8 september 2005)

Använder ni program som MSN, Yahoo eller dylikt för att prata med släkt och vänner utomlands för att det är gratis? Prova då SKYPE som ger överlägsen ljudkvalitét helt gratis.

Ladda ner SKYPE nu. Alla tjänar på det!

Breddepokalfinal! (7 september 2005)

På lördag möts Malmö CC och Landskrona CC i en Breddepokalfinal på Bulltofta. Matchen är bokad till kl. 11.00. Neutrala dommare kommer från DCF för att hålla ställningarna. Det kommer att bli en underbar cricketdag. Låt oss hoppas på vackert väder.

20000 besök! (1 september 2005)

Vår hemsida har nu registerat fler än 20000 besök.

Walkover och förlust (30 augusti 2005)

Malmö förlorade helgens match mot SSB. Dom gjorde batting först och gjorde 219 runs all out på sista (40:de) overn. Malmö fick en bra start men kunde inte bygga på den utan blev all out på runt 140 runs.

Förra helgen lyckades Malmö inte få ihop ett lag utan var tvungna att lämna walkover till Bayonet.

Vinst mot Nørrebro II (8 augusti 2005)

Igår vann Malmö CC enkelt mot Nørrebro II efter att Sanaullah varit hungrig. Han måste ha längtat länge efter att få skjuta fyror och sexor, för det var det enda han gjorde. Gratulerar till honom för en strålande obesegrad century!

Ny reklampartner! SKYPE (5 augusti 2005)

Prata med vänner och bekanta, nära och kära i när och fjärran helt gratis över internet. Använder ni programmet SKYPE får ni kristallklart ljud och gratissamtal via datorn.

Prova! Ladda ner SKYPE.

Vanløse drar sig ur div 2 øst (5 augusti 2005)

Vanløse har meddelat att de drar sig ur division 2 øst. Detta innebär dels att vår match mot dem stryks från schemat, men också att samtliga matcher mot dom ogiltigförklaras.

Malmö spelade en bra match mot Pakistan (5 augusti 2005)

Förra helgens match mot Pakistan CC blev fördröjd efter regnoväder, men efter mycket möda lyckades lagen spela en bra match. Pakistan gjorde batting först och gjorde ca 200 runs. Malmö blev sedan all out på 170 och förlorade alltså med ca 30 runs.

Uppdaterad statistik (24 juli 2005)

Inkomplett ifylld scorebook gör det svårt att göra några vettiga scorecards av gårdagens matcher, men statistiken är i alla fall uppdaterad.

Vinst och förlust (24 juli 2005)

Igår spelade Malmö CC två matcher mot Frem på en och samma dag. Första matchen slutade med vinst, medan den andra slutade i stor förlust. Vinsten med 3 wickets kom i Breddepokal-matchen, vilket innebar att Malmö kvalificerade sig vidare. Förlust således i ligamatchen.

Förlust mot Albertslund? (24 juli 2005)

Tekniskt sett förlorade vi matchen mot Albertslund den 9/7, men moraliskt sett så vann vi den. Då det från början var meningen att spela en "vänskapsmatch", visade det sig att Alberslund var på andra tankar. De hade inte vunnit en enda match i år och hade beslutat sig om att vinna denna matchen mot alla odds. Deras dommare såg också till att så blev fallet. Tråkigt, eftersom det var dom som önskade att spela vänskapsmatchen och vi ställde upp på det. Jag skulle tro att det dröjer länge tills Malmö CC bjuder in dom till en ny "vänskapsmatch".

Ursäkta uppehållet (24 juli 2005)

Er webmaster har haft fullt upp på arbetet och jobbat långa dagar. Han ber om ursäkt för bristen på uppdateringar på sistone.

Scorecards och uppdaterad statistik (8 juli 2005)

Nu är äntligen scorecards från båda helgens matcher uppe på hemsidan. Vvi har också hunnit med att uppdatera Breddepokalstatistiken:

Vänskapsmatch mot Alberslund (6 juli 2005)

Vi har blivit erbjudna en vänskapsmatch mot Albertslund. De kommer till Malmö på lördag den 9/7 med ett blandat lag, dvs. spelare från första och andra laget. Vi får visa dom att vi är ännu bättre på hemmaplan! Se den uppdaterade matchkalendern.

Matchen mot Frem (4 juli 2005)

Frem har meddelat att dom är villiga att spela både pokal och ligamatchen samma dag på deras plan, dvs. den 23 juli kl 10.00. Det blir en intensiv cricketdag!

Dubbla vinster i helgen (4 juli 2005)

Stor vinst mot Lund CC på lördagen och en fortsatt segersvit i malmöderbyt mot Malmöhus på söndagen. Man of the weekend var ingen mindre än Sanaullah, som satte personbästa mot Malmöhus med 111 runs!

Mer info senare...

Helgens match flyttas (25 juni 2005)

Helgens match mot Frem har skjutits fram till obestämt datum. Detta efter att Frem meddelat att dom inte kunde komma. Nytt datum meddelas så snart det blir bestämt.

Glad midsommar! (25 juni 2005)

Vi önskar alla klubbens spelare en glad midsommar.

Första pokalmatchen (20 juni 2005)

Malmö vann igår sin första Breddepokalmatch för säsongen när laget utklassade Nørrebro med 8 wickets. Bra bowlinginsatser av Ahmed (5 overs 3-11) och Sunny (5 overs 1-14) begränsade Nørrebro till 136. När Malmö sedan började sin innings gjorde Sunny återigen en bra insats efter sin goda bowling, denna gågnen med personbästa 34. Det var dock Sanaullah (56*), som återigen spelade huvudrollen i battingen med sin fjärde raka 50, när han stormade hem med segern i den 15 overn.

Matcher i juli, bl.a. Malmöderby! (17 juni 2005)

Julimånad brukar ofta vara fri från seriematcher i Danska ligan. Därför passar Malmö CC på att spela så många vänskapsmatcher så möjligt under denna månad:

  • Lördagen den 2 juli, kl.12.00, Breddepokalmatch mot Lund CC
  • MALMÖDERBY: Söndagen den 3 juli kl.11.00, 50-overs vänskapsmatch mot Malmöhus CC på Limhamnsfältet
  • Helgen 16-17 juli, planerar vi att åka till Oslo, Norge, för att spela två vänskapsmatcher mot två topplag i Oslo
  • Lördagen den 30 juli, kl.11.00, 50-overs vänskapsmatch mot Pakistan CC (från Stockholm) på Bulltofta
Se den uppdaterade matchkalendern. Vi ser fram emot en julimånad som kommer att vara fylld av cricket!
Säsongens tredje vinst (12 juni 2005)

Idag säkrade Malmö sin tredje vinst för säsongen i en match där det ett tag såg ut som att regnet skulle få avgöra resultatet. Fina insatser av Sanaullah, Noor och Sunny säkrade segern, med sina personbästa resultat. Matchen slutade med en vinst med 6 wickets.

En svidande förlust (5 juni 2005)

Malmö förlorade idag matchen mot KB II. Det var en synnerligen svidande förlust, då det länge såg ut som att vi skulle vinna, men det slutade med en förlust på sista bollen med en enda run.

Match mot KB 2 (4 juni 2005)

Imorgon den 4 juni spelar Malmö match mot KB 2. Matchen börjar kl. 10.00 efter överenskommelse med motståndarna. Våra spelare ska samlas kl. 7.30 för förberedelser.

Malmö CC i Sydsvenskan! (31 maj 2005)

I dagens Sydsvenskan hittar ni ett helsidesreportage om Malmö CC på sidan C9 (Malmö Sport). Ni kan också läsa artikeln på sydsvenskans hemsida: http://sydsvenskan.se/sport/article106671.ece. Grattis till Zalmay och Hameed som kom med på fotot i tidningen!

Klubben tackar Fredik Hedenskog för en mycket välskriven artikel!

Statistik (30 maj 2005)

Massor av statistik efter säsongens första två matcher. Ta en titt!

En andra vinst! (30 maj 2005)

Klubben vann den andra matchen i helgen mot Soranerne med 5 wickets. Detta mycket tack vare två långa partnerships, mellan Rashid-Sanaullah på 101 runs och mellan Rashid-Hammad på 86 runs. Scorecard kommer strax. Dessutom kommer statistiken att uppdateras.

Börjar med vinst! (22 maj 2005)

Malmö CC får en kanonstart på säsongen med en vinst över NordVest med 7 wickets! Ahmed tog 5 wickets och Hammad gjorde en fifty. Scorecard kommer senare...

Säsongstart (21 maj 2005)

Imorgon, söndagen den 22 maj, spelar Malmö CC sin första match för säsongen. Vi möter Nordvest på bortaplan. Matchen startar kl.10.30.

18000 besökare (18 maj 2005)

Under dagen har vår hemsida besökts av den 18000:de besökaren! Inte illa för vår lilla klubb.

Träning (16 maj 2005)

Denna veckan, som är veckan före vår säsongsstart har vi bara en träning. Den kommer att hållas kl 17. på torsdag. Då kommer vi också att lämna information angående första matchen.

Träning (13 maj 2005)

Våra ordinarie träningar på tisdagar och torsdagar börjar falla på plats nu. Vi tränade igår, torsdag, i vackert väder och en något tilljämnad spelplan. Nästa helg har vi vår första match. Denna helgen tränar vi kl. 17 på lördag.

Nästa träning på tisdag (9 maj 2005)

På tisdag den 10 maj (imorgon) kl. 17 har vi nästa träning. Då kommer även vår lagkapten Asad Iqbal att deltaga. Ni som inte hunnit betala än, kom ihåg att ta med er medlemskapsavgiften.

Nästa träning på lördag (5 maj 2005)

I tisdags spelade vi som vanligt en "double wicket", då vi nu är fler än 12 personer vid varje träning och dagarna fortfarande är ganska korta. Det blev inte lika entusiastiskt denna gången, för många tar för lätt på reglerna. Jag tror att vi får hitta på något annat ett tag framöver.

Nästa träning blir på lördag kl. 15.00.

Nästa träning tisdagen den 3 maj (28 april 2005)

Idag hade vi ytterliggare en mycket effektiv utomhusträning. Då vi var 15 stycken spelare på träningen bestämdes det att vi skulle spela "double wicket" igen, för att alla skulle hinna att avsluta träningen i tid.

Nästa träning kommer vi att ha tisdagen den 3 maj kl.17.00. Vi hoppas som vanligt att så många som möjligt kan komma.

Protokoll från årsmötet (28 april 2005)

Protokollet från klubbens årsmöte den 2 april 2005 ligger nu uppe på hemsidan.

Nästa träning på torsdag (24 april 2005)

Igår hade vi en mycket lyckad utomhusträning med "double wicket". Vi spelade med sammanlagt 6 lag och vinnarna Sanaullah och Fazel samlade ihop 68 runs inkl. 10 bonuspoäng på sina 6 overs. Vi hann också med en stor försäsongsstädning av vårt klubbförråd, "hut".

Nästa träning kommer vi att ha på torsdag kl.17.00. Vi hoppas som vanligt att så många som möjligt kan komma.

Träning på lördag (21 april 2005)

Nästa utomhusträning kommer att hållas kl. 16.00 på lördag. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma.

17500 besök (20 april 2005)

Idag registrerades det 17500:de besöket på vår hemsida. Med dagens takt så borde vi hinna med 20000 besök innan säsongens slut. Sprid ordet om Malmö CC hemsida och skriv gärna förslag på förbättringar!

Utomhusträning (20 april 2005)

Imorgon, torsdagen den 21 april, ska vi ha vår första utomhusträning för säsongen. Träningen börjar kl.17.30 och vi hoppas så många som möjligt kommer så att träningen blir så effektiv som möjilgt.

Inomhusträning (19 april 2005)

I lördags hade vi försäsongens sista inomhusträning. Då ett par av spelarna kände sig rostiga efter ett långt uppehåll var inomhusträningen bra för att hjälpa samtliga närvarande med att få tillbaka den rätta känslan nu när utomhussäsongsstarten är runt hörnet.

Inomhusträning (10 april 2005)

Tyvärr lyckades klubben inte boka någon inomhusträning till denna helgen. Förhoppningsvis ska vi dock ha en träning nästa helg istället.

Årsmötet (3 april 2005)

Igår lördagen den 2 april hölls vårt årsmöte. Protokoll från mötet kommer att publiceras på hemsidan inom de närmaste dagarna.

Uppdatera maillista (25 mars 2005)

Som jag nämnde tidigare har jag råkat ut för en datorkrash. Detta innebar också att jag förlorade mail-listan. För att jag inte ska ha en inkomplett lista, så gör jag om den från början. Därför ber jag samtliga medlemmar att skicka in sina emailaddresser till malmocc@telia.com

Säsongen börjar ju närma sig. Ni kan se det första preliminära spelschemat här.

Preliminärt spelschema (20 mars 2005)

Som jag nyss skrev i gästboken har DCF i dagarna publicerat ett preliminärt spelschema på sin hemsidan. Preliminärt spelschema för division 2 øst och breddepokalen. Som ni ser har vi hamnat i Grupp 1 i Breddepokalen tillsammans med Lund, Nørrebro, Hvidovre och Frem.

India vs Pakistan (20 mars 2005)

Många är intresserade av att följa denna serien, men inte så många har tillgång till TV-kanaler som visar matcherna. För dem finns lösningen att köpa bredbandssändningar på www.mufta-tv.com. Det kostar USD 25 för hela touren, dvs testmatcher + ODI-matcher. Det finns även på willow.tv för en betydligt dyrare peng.

Datorstrul (20 mars 2005)

Er webmasters dator har krånglat och till slut till och med krashat! Detta innebar en helformatering och förlust av massor av värdefullt innehåll. Dessutom har det inneburit ett längre avbrott i nyhetsförmedlingen på hemsidan. Nu ska det bli bättre med detta, se ovan.

Webmastern tillbaka (26 februari 2005)

Webmastern är tillbaka och ser att det varit och fortfarande är tunt med nyheter. Vi väntar på besked om hur säsongen kommer att se ut.

Webmastern tar semester (24 januari 2005)

Er webmaster, Hassan Zaigham, ska ta en välförtjänt semester på ca 1 månad. Under denna tiden kommer Bilal Zaigham att serva er med nyheter på hemsidan i den mån de förekommer.

Cricketplayer ratings (19 januari 2005)

ICC har tagit över den internationella cricket player ratingsystemet som Pricewaterhouse-Cooper har ansvarat för i många år. Nu hittar ni den kända rankingen på www.cricketratings.com

Gratis webradio direkt från VB series (18 januari 2005)

Även VB series där Australien, Pakistan och West Indies möts i en One-Day turnering finns att följa med "live commentary" på följande länk:

Man kan även köpa live video över internet via willow.tv

16000 besök passerade (18 januari 2005)

Hemsidan har sakta men säkert passerat 16000 besök. Ta själva en titt.

Gratis webradio direkt från Aus vs Pak (2 januari 2005)

För er som är lika cricketgalna som oss, finns en lokal radiostation i Perth som sänder gratis-"commentary" från Australiens tredje testmatch mot Pakistan i Perth. Addressen är

Det finns även en betalvariant på www.cricbuzz.com. Men varför betala för något som är gratis? Visserligen har dom andra kommentatorer, men det kan väl kvitta.

Länkarna uppdaterade (2 januari 2005)

Vår länksida har uppdaterats med flera nya länkar. En del felriktade och gamla länkar har rensats bort eller ändrats. Ta en titt!

Reklampartners tas bort (2 januari 2005)

MoreSale har upphört med sina annonser och inom ett par dagar gör även CheapInk det. Har ni förslag på andra partners vi bör söka, ex. datorföretag, mobilsidor, resebyråer, bokhandlare, dejtingservice, bilhandlare, klädeskedjor? Hör av er!

CD spelaren tas bort (2 januari 2005)

"CD spelaren" som testades här har inte levt upp till förväntningarna och tas därför bort.

Gott Nytt Cricket-år (2 januari 2005)

Passar på att önska alla cricketentusiaster ett gott nytt cricketår.

 

Webmaster: Hassan Zaigham, senast uppdaterad 31-december-2005
© Malmö Cricket Club 2001-2020