MCC logotyp

 

 

Malmö Cricket Club - Ett lag för ungdomar!


NYHETSARKIV - senaste nyheterna

Uppdaterat spelschemat (7 maj 2007)

20Twenty turneringens schema har kommit, men är inte helt fastställt ännu. Vi har bl.a. en match en vardagskväll som vi ska försöka flytta till någon helgdag. Däremot har DCF flyttat vår match mot Frem till lördagen den 16 juni. Uppdatera era spelscheman!

Uppdaterat spelschemat (5 maj 2007)

Flera uppdateringar har skett i spelschemat. Ladda ner och printa ut den nya schemat. Matchen mellan Malmö och Landskrona har flyttats fram till söndagen den 15:de juli och Shahid Memorial Cup kommer att spelas helgen därpå, den 21-22/7. Matcherna på 20 overs kommer att spelas enligt följande:

Lördagen den 21/7:

Kl 9.00 - 12.00: Malmö CC vs. Malmöhus CC

Kl 12.30 - 16.00: Malmöhus CC vs. Landskrona CC

Kl 16.30 - 19.30: Malmö CC vs. Landskrona CC

Söndagen den 22/7:

Kl 9.00 - 12.00: Landskrona CC vs. Malmöhus CC

Kl 12.30 - 16.00: Malmö CC vs. Landskrona CC

Kl 16.30 - 19.30: Malmö CC vs. Malmöhus CC

Ändrat! Se det nya spelschemat!

Dessutom kommer vi att åka till Tensta i Stockholm för att spela Swedish Cup helgen den 26-29:de juli. Vi har anmält vårt deltagande. Exakt spelschema kommer senare.

25000 besökare! (5 maj 2007)

Under den gångna veckan har vår kära hemsida kommit upp i 25000 unika besök sedan uppstarten. Inte illa för vår lilla klubbsida! Tack för besöken och välkomna åter. Kom gärna in med synpunkter på hur hemsidan kan bli bättre.

Spelarprofiler (21 april 2007)

Jag har bilder och information till de flesta spelarprofilerna, men flera bilder börjar bli gamla och andra spelare har inte helt uppdaterad information. Fortfarande finns det dock många spelare som har provisoriska bilder. Jag uppmuntrar alla spelare att skicka ett mail till mig med en bra porträtt-bild och hjälp att fylla i luckorna bland informationen. All medverkan är givetvis frivillig :)

Vinst mot Albertslund II (3 september 2006)

I dagens 35-overs match mot Albertslund vann Malmö till slut med 4 wickets. Efter att ha begränsat Albertslund till 155 på vår lilla spelplan, sköt Malmö sig till ett vinnande läge med 8 wickets kvar. Då beslöt sig lagkaptenen Sanaullah att bli retired för att låta fler få spela vilket höll på att bli bedrägligt, då Malmö förlorade ytterligare 4 wickets på bara ett fåtal runs. Till slut vann dock Malmö matchen relativt enkelt.

Scorecards & Statistik (23 augusti 2006)

Nu är hela statistiksidan uppdaterad med all statistik från årets seriespel. Noterbart är att Hamid Besmal hittills gjort flest runs och tagit flest wickets för klubben i år! Utöver statistiksidan har även scorecarden från förlustmatchen mot SSB också lagts upp på hemsidan.

Scorecards (22 augusti 2006)

Nu har vi äntligen laddat upp scorecards från årets säsong på hemsidan. De första scorecards som är uppe är från vinstmatcherna i början på säsongen mot Ishöj II och Nörrebro II och förlustmatchen mot Landskrona CC. Förhoppningsvis kommer även övriga scorecards läggas upp så småningom.

Förlust i helgen mot Glostrup II (22 augusti 2006)

Malmö CC förlorade i helgen sin ligamatch mot Glostrup II i Glostrup. Malmö CC gjorde batting först och gjorde 136 runs, och nästan samtliga spelare bidrog lite men tyvärr lyckades ingen spela en riktigt lång innings. Glostrup II lyckades göra 139/7 och vann därmed med 3 wickets.

Shahid Memorial Cup (31 juli 2006)

En 20/20 turnering till minnet av Shahid (Landskrona CC) som lämnade oss hastigt den 23 juni som arrangerats av hans klubb, Landskrona CC på initiativ av Sajjad Butt i samarbete med Malmö CC. Matcherna mellan Landskrona CC, Malmö CC och Göteborg spelades under söndagen 30/7 i mycket fin atmosfär och varmt väder.

Malmö vann slantsinglingen i första matchen mot Landskrona och började som innelag. Malmö gjorde 150 runs med 7 brända spelare på sina 20 overs, med insatser mellan 20 och dryga 30 poäng av Sanaullah, Naveed, Sunny S och Bilal. Sedan spelade Landskrona med Hassan i spetsen som gjorde en fin 55. Tyvärr för Landskronas del höll Malmö ett för hårt tryck på deras andra slagmän och de tappade wickets med jämna mellanrum. Bäste kastare för Malmö var Rajan Sharma med 4 wickets och Balu med 3 wickets. Malmö vann till slut med 14 runs, då Landskrona blev all out.

I dagens andra match möttes Landskrona och Göteborg. Göteborg spelade först mot ett till synes nedstämt Landskrona efter första matchförlusten och lyckades med att slå 159 runs där Naeems strålande 75 med ett akut ryggskott var höjdpunkten som visade på kämpaglöden hos en cricketfanatiker. Landskrona var dock inte utslagna utan en Hassan stod för ytterligare en 50+ innings och ledde laget till seger.

Malmö spelade således i en avgörande match mot Göteborg och vann åter slantsinglingen och började som innelag. Denna gången var det en liten kollaps i början då vi förlorade vår 3 första slagmän för endast 19 runs. Då trädde Hassan och Bilal Zaigham fram och genomförde en strålande partnership på 79 runs innan Bilal blev out när han nått 50 runs. Hassan blev run out på sista bollen då Malmö kämpat till sig 153 runs. Göteborg spelade sedan något oinspirerat då Malmö satsade allt framåt och snabbt fick genombrott genom flera wickets. Flest tog Rajan Sharma med ytterligare 5 wickets. Malmö vann till slut med 46 runs och tog hem trofén!

Den första Shahid Memorial Cup vanns således av Malmö CC. Turneringens bäste spelare blev Naeem i Göteborg för en vacker insats med 75 runs kämpandes med ett akut ryggskott! Bäste slagman blev Hassan i Landskrona för 2 matcher med mer än 50 runs. Bäste kastare blev Rajan Sharma med 9 wickets på 2 matcher och slutligen blev Bilal Zaigham bästa fielder med 3 lyror och felfritt markspel.

Förlust i ligamatchen mot Landskrona (31 juli 2006)

Det blev f örlust mot Landskrona med 6 wickets i ligamatchen den 23/7. Malmö spelade först och gjorde 177 runs. Naveed gjorde 36 runs och Sunny 35 runs. Malmö lyckades ta första wicket på inningens första boll genom Asad Iqbals mystery ball! Därefter dröjde det dock till 26 overn för andra wicketen att falla. Då var det kaptenen Sanaullah som tog 2 wickets i samma over. Sista wicketen togs av Ahmad S. Detta räckte givetvis inte utan Landskrona kunde enkelt vinna med 6 wickets kvar.

Vinst i vänskapsmatchen mot AB (31 juli 2006)

Malmös vänskapsmatch mot AB på Glostrups bana i Köpenhamn den 22/7 slutade i vinst för Malmö. Den som stod för showen var Sanaullah som levde ett lyckligt liv när han sköt sig till 90 runs med minst 8 tappade lyror. Han hade liksom en katt 9 liv. Detta ledde till en bra insats för Malmö som fick 259 poäng som vi lyckades försvara med 29 runs tillgodo i strålande solsken och hetta.

Schemaändring (15 juli 2006)

Då en ligamatch och vänskapsmatch krockade i schemat har en schemaändring skett. Vår vänskapsmatch mot Pakistan CC är på söndag den 6 augusti medan ligamatchen mot AB II flyttas till lördagen den 5 augusti.

Nytt spelschema har laddats upp.

Vänskapsmatch mot AB planerad (14 juli 2006)

Vänskapsmatch mot AB i Köpenhamn har bestämts till lördagen den 22 juli kl. 11.00. De kommer att bjuda på lunch under en 50-overs match. Det borde bli en mycket fin match då de spelar i division 1. Vi minns deras lag från tidigare säsonger när de spelade mot oss i division 2.

På söndagen har vi sedan en ligamatch mot Landskrona som tidigare skjutits fram pga regn.

Nytt spelschema har laddats upp.

Förlust för desimerat manskap (10 juli 2006)

Malmö spelade med ett desimerat manskap mot Nordvest i söndags. Nordvest vann slantsinglingen och gjorde drygt 180 runs. Malmö blev sedan hastigt och olustigt brända för 56 runs. Dock spelade man alltså med endast 8 spelare!

Framskjutna matcher och förlust (29 juni 2006)

Pga dålig uppdatering av hemsidan av undertecknad den senare tiden kommer här en kort sammanfattning av den senaste tidens nyheter.

Matchen avbröts och kommer att spelas vidare en annan dag. Datum är ännu inte fastställt. Vänligen håll utkik på hemsidan för ny information.

Dessvärre förlorade Malmö sin match mot SSB den 25 juni med 103 runs. SSB gjorde 220 runs all out där Rizwan 51 och Mazhar 35 stod för de bästa prestationerna. Malmö skrapade alltså bara ihop 117 runs varav Shujaat gjorde 27. Asad Iqbal tog 4/34 och Ahmed 4/48.

Spelschemat har uppdaterats och flera matcher har planerats in inom den närmaste framtiden. Se säsongs-sidan eller pdf-filen.

Ännu en seger (11 juni 2006)

Malmö segrade idag mot Nörrebro II i en match på soliga Svanholm park. Malmö fick en fin start av Hamid som gjorde 86 innan han blev "run out". Hamid stoltserade sedan även med ett äkta hattrick! Malmö gjorde 286 runs med 9 brända spelare på sina 40 overs. Sedan brändes hela Nörrebro-laget på 176 runs på 28.2 overs. Nio av Nörrebro-spelarna blev "bowled"! Malmö vann alltså med fina 110 runs.

Match mot Nörrebro II (9 juni 2006)

På söndag har vi kommit överens med Nörrebro om att spela vår ligamatch. Den kommer att spelas på Svanholm park i Bröndbystrand kl.10.00.

Match mot Landskrona (6 juni 2006)

Vi har överenskommit med Landskrona om att spela vår match den 23 juli kl. 11.00 i Malmö.

Match nr. 3 och 4 har skjutits fram (6 juni 2006)

Matcherna mot Soranerne och Nordvest har skjutits fram pga diverse omständigheter.

Match nr. 2 blev dock avbruten (24 maj 2006)

Ligans andra match spelades i söndags mot Landskrona. Tyvärr var väderutsikterna inte strålande, utan man väntade regn. Matchen kom dock igång och Landskrona vann slantsinglingen och började som innelag. Dom gjorde 121 för 5 wickets på 22 overs innan regnet började ösa ner och matchen var tvungen att brytas. Bägge kaptenerna kom dock överens om att spela om matchen vid ett annat tillfälle.

Ligans första match bjöd på stor dramatik (14 maj 2006)

Första matchen för Malmö CC i danska division 2 denna säsongen bjöd på stor dramatik. Malmö vann slantsinglingen och lät gästerna Ishöj II först spela. Malmö inledde med tajt bowling som inte tillät alltför många poäng på en mycket battingvänlig pitch. Gästerna behöll dock sina wickets och kunde skjuta vilt mot slutet. De lyckades samla ihop 267 runs med endast 6 slagmän brända efter sina 40 overs.

Malmö gav sig dock inte utan skickade in Hamid som opener tillsammans med Rashid. Dom visade tillsammans hur bra samarbete skall gå till. Rashid placerade bollarna för enkla poäng medan Hamid hade lämnat "pickadollen" hemma och tog fram stor "slagkanonen" genom att drämma till med inte mindre än 8 sexor! Två av dessa kom i den första overn och tvingade Ishöjs lagkapten att byta attackbowler. Ishöj hämtade sig sent från den tidiga slagfesten som Hamid bjöd på. Hamid sköt en mycket formidabel 88. Dessvärre tappade Malmö sedan många snabba wicket. Dock hade Malmö förtroende för Majid som spelade säkert och taktiskt helt rätt. Han ledde laget mot vinsten och gick obesegrad på 54. Malmö gjorde alltså 270 med 8 slagmän brända i 39:e overn.

Malmö CC på lokalTV (8 maj 2006)

Idag visades ett långt reportage om Malmö CC som spelats in under ett träningspass. Flera av spelarna ses och många intervjuades. Mycket välgjort reportage är betyget från dem som sett den. Det visades på en digital Malmö lokalkanal.

Nytt flygfoto och nya länkar (30 april 2006)

Se kontakt info-sidan för ett nytt snyggt flygfoto av vår cricketplan. Besök också länk-sidan för nya spännande länkar där du bland annat kan se cricket matcher!

Nytt spelschema för div 2! (29 april 2006)

OBS! Det visade sig att förra spelschemat endast var preliminärt. Se därför ändringarna i det nya spelschemat på säsong-sidan. Ladda gärna ner pdf-filen och printa ut. Du rekommenderas att sätta upp den på din dörr!

Dansk Cricket publicerade det färdiga spelschemat på sin hemsida den 24 april, men jag uppmärksammade detta först idag.

Träningar (29 april 2006)

Utomhusträningarna har kommit igång. Det går lättare dom dagarna som vädret är fint. Förhoppningen är att vi ska komma igång med bättre träningspass så snart vädret blivit bättre. Vi måste också arbeta med spelplanen för att få den i fin form inför säsongens första matcher.

Spelschema för div 2 (13 april 2006)

Årets spelschema för division 2 øst har kommit. Se säsongs-sidan eller ladda ner pdf-fil.

Inspektion av spelplanen (9 april 2006)

Idag har flera av lagets medlemmar trotsat kylan och blåsten och varit ute på spelplanen och bedömt situationen inför årets säsong. Det ligger fortfarande snö på vår spelplan i april månad! Dessutom behövs arbete med att fylla en del kaninhål. I övrigt är spelplanen i godkänt skick om än mjuk och lite ojämn.

Allsvenskans matchschema (6 april 2006)

SCF (Svenska Cricket Förbundet) har publicerat årets matchschema för dem som är intresserade. Malmö CC deltar inte.

Läs hela schemat här.

Årsmöte söndagen den 2 april (30 mars 2006)

Malmö CC håller årsmöte söndagen den 2 april. Information angående tid och plats har skickas ut via email till samtliga medlemmar.

Svenska Cricket Förbundet (25 februari 2006)

Efter det tråkiga slutet på Svenska Cricket Förbundets förra hemsida har dom öppnat en ny hemsida med ny address. Bra jobbat SCF!

PS: Dessutom har Malmöhus gjort ett bra jobb med att renovera sin hemsida.

Gott Nytt Cricket år! (1 januari 2006)

Gott Nytt År önskar vi alla cricket-intresserade. Vi ser fram emot 2006 som ännu ett roligt cricket-år.

 

Webmaster: Hassan Zaigham, senast uppdaterad 22-juli-2007
© Malmö Cricket Club 2001-2020