MCC logotyp

 

 

Malmö Cricket Club - Ett lag för ungdomar!


NYHETSARKIV - senaste nyheterna

Vinst mot Soranerne (7 september 2007)

Förra helgen spelade vi en match mot Soranerne på hemmaplan i mulet väder. Vi förlorade åter igen slantsinglingen och fick börja med fielding. Vi hade snart fått några snabba wickets och kunde sedan tillåta oss att rotera bowlingen till flera olika kastare. Soranerne lyckades till slut få ihop 150 runs innan de blev all out. Malmö började sedan med Christian som spelade säkert medan man snabbt förlorade Rashid och Hassan. Sedan lugnade det ner sig när Sanaullah kom in och snabbt gjorde sina poäng. Dock tillät vi ett hattrick och tappade således 3 snabba wickets. Sarfraz spelade dock mycket smart och kunde sakta men säkert få ihop de runs som återstod. Vi vann till slut med 3 wickets. Bra jobbat Sarfraz!

Nordvest blev överkörda (19 augusti 2007)

Idag spelade Malmö en match mot Nordvest med endast 9 spelare på planen och med 2 debutanter som bägge två fick bidraga till segern. Vi förlorade slantsinglingen och fick börja med fielding. Vi gjorde dock det bästa av situationen och fick en wicket redan i första overn, då deras opener försökte spela en fulltoss mot legside men inte tänkte på att man måste följa med "banana-swingen", vilket gjorde att bollen tog kanten på slagträet och flög till cover-fieldern för en enkel lyra. Därefter fortsatte Hassan att ta wickets i sina 3 första overs och Bilal bidrog med ytterligare 2 st av deras bästa slagmän. Dom var 24 för 5 efter de första 6 overna. Därefter tog Sarfraz 3 wickets och Sunny 1 wicket. Sista batsman blev runout. Dom skramlade endast ihop 60 runs, varav hälften var extras! Det tål också att poängteras att vår briljante keeper Christian tog 6 lyror!

I andra innings började Sanaullah i en rask takt genom att ordna 29 runs efter 3 overs. Tyvärr blev han bränd på 27 då han sköt upp bollen i luften. Men Bilal och Noor kunde enkelt defilera segern i hamn på 8.5 overs. Scorecard kommer senare...

Vinst i framskjuten match (5 augusti 2007)

Idag spelades den framskjutna matchen mot Nørrebro II. Som tur var vann Malmö slantsinglingen och valde att göra batting först, eftersom flera av lagets spelare var försenade av olika anledningar. Malmö började med Bilal (90) och Christian (53) som fick en stabil start där Bilal stod för enkla runs, medan Christian sköt boundaries. Sedan kompletterade Sanaullah (72) med en snabb innings not out. Sammanlagt gjorde Malmö 242 på sina 35 overs.

Nørrebro förlorade redan i första overn en av sina spelare genom en clean bowled. Därefter förlorade wickets snabbt för relativt lite runs. Det gjorde det omöjligt för dom att komma ikapp. Till slut blev dom brända på 121 runs, vilket gav en vinst till Malmö på 121 runs.

Vinnare av Shahid Memorial Cup 2007 (22 juli 2007)

Idag spelades drygt en av tre matcher i Shahid Memorial Cup 2007. Den första matchen spelade vi mot Landskrona. Den började med att Landskrona vann slantsinglingen och valde batting. De förlorade tidigt wickets, då Hassan Z tog deras 3 första wickets. Han kastade 3-28 på sina 4 overs, efter en dålig första over med många wides och sammanlagt 10 runs. På andra sidan kastade Asif mycket bra och gav bara 13 runs på sina 4 overs! Han gjorde också "first ball duck" på Sajjad Butt. Därefter kastade Rajan mycket bra och tog 4-13 på 3.1 overs. Bilal och Sunny tog var sin wicket. Landskrona blev all out på 124 på 19.1 overs. Malmö fick sedan en lugn, men solid start genom Hassan (27) och Christian (51). Vi tappade vår första wicket på 81 runs i 14 overn. Därefter tappade vi ytterligare 4 wicket och lät matchen nå in till sista overn. Slutligen spelade Asif och Sunny ihop de sista runs och vi vann med 5 wickets och en boll kvar.

Efter vår match började Landskrona batting mot Stockholm/Göteborg och hann spela ca 7-8 overs innan matchen tvingades avbrytas pga regn. Matchen kunde inte återupptas och även sista matchen fick strykas. Därför utsågs Malmö CC återigen vinnare av Shahid Memorial Cup. En seger som vi med varmt hjärta och med våra böner tillägnar Shahid.

Troféerna som delades ut var:

Man of the tournament: Hassan Zaigham (Malmö CC) for 27 runs, 3-28.
Batsman of the tournament: Christian Thorup (Malmö CC) for 51 runs.
Bowler of the tournament: Rajan Sharma (Malmö CC) for 4-14.
Fielder of the tournament: Imran (Stockholm/Göteborg)

Hederspokal för fastest fifty till Christian Thorup för 50 på 47 balls.

Lagkapten och Man of the tournament Hassan ZaighamBest batsmen and fastest fifty winner Christian ThorupBest bowler Rajan Sharma

Förlust i ligamatch (22 juli 2007)

Förra helgen spelade vi vår ligamatch mot Landskrona. Tyvärr förlorade vi matchen. Vi gjorde 146 och hade Landskrona nere för räkning på 50/5. Dessvärre fick dom efter drinksbreak en lång partnership som vi inte lyckades bryta och vi lät matchen glida ur händerna på oss.

Regn i alla dess former (17 juni 2007)

Idag åkte laget över till Köpenhamn för att spela en ligamatch mot Frem. På morgonen duggregnade och väderprognosen talade om regn hela dagen, men förhoppningen var att det endast skulle vara duggregn. Dessvärre började snart att störtregna och chanserna för en match såg dåliga ut. Vi väntade till kl 13 och beslöt i samråd med Frem att försöka skjuta fram matchen eller dela poängen. Tråkigt!

Förstärkning! (11 juni 2007)

Efter helgens förluster behöver laget en positiv kick. Lagkaptenen Hassan (undertecknad) samtalade under gårdagen med Bilal Zaigham som studerar och spelar universitetscricket i London och fick veta att han gjort sin första century. Och inte vilken som helst! Han hade brutit och dislocerat lillfingret under bowlingen och varit och fått röntgat, bedövat och reponerat sitt finger tidigare på dagen. Då bedövningen gjorde fingret helt stumt gick det bra att göra batting förtillfället, vilket gjorde att han provade opening. Hans universitetslag S:t Georges Medical Hospital School spelade mot Kings College i London. Dom behövde ca 285 för att vinna matchen. Dessvärre förlorade dom och blev all out på ca 255 runs, men Bilal var not out på slutet på 150 RUNS!!! Inte illa med ett brutet finger!

VÄLKOMMEN TILLBAKA TILL MALMÖ CC önskar storebror och lagkapten Hassan.

Idel förluster i helgen (11 juni 2007)

Matcherna den gångna helgen spelades under en klarblå himmel och stekhet sol. Det gjorde det inte lättare att ta förlusterna. På lördagen spelade vi en 40 overs match mot Hvidovre. Vi begränsade dom till 174 runs och skulle ha haft en enkel väg till segern. Dock förlorade vi snabbt våra 4 första wickets och låg under vid 4 wickets för endast 7 runs. Noor visade att han var i form och ett tag såg segern ändå ut att vara möjlig då han gjorde en formidabel insats med 56 runs. I bowlingen utmärkte sig våra fastbowler Hassan med 4 wickets för 32 runs på sina 9 overs och Asif med 2 wickets för endast 24 på sina 10 overs!

På söndagen spelades tre Twenty20 matcher på vår plan. Först spelade vi mot Landskrona och gjorde 150 runs, som borde ha varit möjligt att försvara. Tyvärr saknade vi några bowlers, vilket gav oss för lite valmöjligheter i bowlingen. Detta kostade oss dyrt och Landskrona tog hem segern med 3,5 overs kvar.

Matchen sent på kvällen mot Glostrup började ganska bra, men sedan tillät vi dom göra 163 runs vilket var för mycket mot deras bowling. Vår opening partnership hade bara börjat när vi tappade 2 snabba wickets och snabbt förlorade initiativet i matchen. Till slut lyckades vi möda oss fram till 108 runs på våra 20 overs.

Vinst mitt i veckan (11 juni 2007)

I säsongens förmodligen enda onsdagsmatch slog vi Köge enkelt på bortaplan efter en bra insats med både bat och boll. Malmö gjorde 152 och kunde snabbt hålla Köge tillbaka. Dom lyckades endast göra 97 på sina 20 overs. Bra insats av laget.

Snöplig förlust (3 juni 2007)

I säsongens första Twenty20 cup förlorade Malmö CC snöpligt mot AB. Trots en dålig start då vi förlorade toss och sedan fick många runs i första overn, hämtade vi tillbaka initiativet och höll AB tillbaka till endast 112 runs! Detta mediokra resultat lyckades vi dock inte kamma hem efter att ha förlorat flera snabba wickets. Av top 5 batsman fanns endast en doublefigure! Mot slutet hämtade Asif och Noor in flera poäng och vi närmade oss en vinst, men en LBW i sista overn och sedan bowled och saken var klar. Noor stod kvar på välspelade 24 not out och Malmö var all out 108 runs. Således förlust med 4 runs! Vi behövde 5 runs i sista overn för vinsten.
Scorecard kommer tidigast om en vecka.

Rättelse i schemat (18 maj 2007)

I gårdagens schema dök tyvärr ett fel upp. Det har nu rättats till. Se till att du har dagens schema, dvs. 18 maj.
Datumet för Twenty20 matcherna är rättade.

Schemaändringar (17 maj 2007)

Schemat för Twenty20 turneringen har kommit och ändrats i flera omgångar. Därför har det dröjt med publiceringen. Nu tycks dock matcherna vara på sin plats.
Dessutom har schemaläggaren flyttat på vår match mot Hvidovre från söndag till lördag den 9 juni för att Twenty20 turneringsschemat ska passa.
Vidare har tyvärr Shahid Memorial Turneringen fått dras ner till en-dags turnering och kommer att spelas endast på söndag den 22/7.
Se och ladda ner det nya schemat!

Enkel storseger i säsongsstarten (13 maj 2007)

Malmö CC vann en enkel seger i säsongsstarten mot AB III. Matchen spelades i Svanholm. Det hade regnat på morgonen, men väderleksrapporten talade för uppehållsväder och kanske solsken. Matchen skulle bli 45 overs per innings, men tyvärr förlorade Malmö toss och fick börja med fielding/bowling. Dock hade vi snart desimerat motståndaren till 20 runs för 5 out. Därifrån fann AB III ingen återvändo utan blev all out efter tappra 34.3 overs med endast 108 runs på scoreboard. Malmö kunde senare enkelt vinna med endast en förlorad wicket till en onödig run out. Möjligen kommer scorecard senare. Håll tummarna!

Nytt flygfoto över vår spelplan (21 april 2007)

Jag har uppdaterat det underbara flygfotot av vår spelplan som man kan se på Kontakt info sidan. Nu kan man också klicka på bilden för att se en inzoomad bild av spelplanen. Se och njut!

Träningar (21 april 2007)

Idag, lördagen den 21/4 kommer vi ha en träning, då flera medlemmar visat intresse. Träningen börjar kl. 16.00. Däremot hoppar vi över träningen på tisdag den 24/4 med anledning av att Semifinal mellan Nya Zeeland och Sri Lanka spelas på kvällen i världsmästerskapen.

Spelschema (18 april 2007)

Danska Cricket Förbundet har nu publicerat spelschemat för Division 2 öst. Gå in på Säsongsidan så hittar ni både länk till det kompletta spelschemat och även ett separat spelschema för Malmö CC. Vi inväntar fortfarande spelschema för 20-20 turneringen.

Träningar (14 april 2007)

Då cricketsäsongen närmar sig med stormsteg och sommarvärmen snart verkar vara här har vi kommit igång med våra träningspass. De första 3 träningspassen har redan hållits. Som vanligt tränar vi tisdagar och torsdagar från kl. 18. Spelare är välkomna att komma lite tidigare om de kan för att värma upp. Detta är särskilt viktigt i början på säsongen då det snabbt blir mörkt ute. Vi har använt "nets" med gott resultat.

Nästa extraträning hålls imorgon, söndagen den 15 april kl.15. Därefter tisdag och torsdag som vanligt.

Årsmöte (14 april 2007)

Onsdagen den 4 april innan påskhelgen hölls årsmötet för 2007. Flera entusiastiska medlemmar deltog i ett givande möte och säsongen planerades. Man fastslog den nya styrelsen och lagkapten osv. Mötet ägde rum på restaurang Gurus som serverade god indisk mat.

 

Webmaster: Hassan Zaigham, senast uppdaterad 4-maj-2008
© Malmö Cricket Club 2001-2020