MCC logotyp

 

 

Malmö Cricket Club - Ett lag för ungdomar!


NYHETSARKIV - senaste nyheterna

SCF Årsmöte 2008 (24 november 2008)

På lördag den 22 november hade SCF årsmöte (AGM) i Stockholm. Malmö CCs ordförande Masood Zaigham och sekreterare Christian Thorup deltog i mötet. Resultatet blev som vi önskat och arbetat för - en helt ny styrelse, med Malmö CCs Christian Thorup som ny ordförande i SCF. Av de 10 klubbarna som deltog röstade 8 för den nya styrelsen. Den består av:

1. Ordförande: Christian Thorup, Malmö CC
2. Sekreterare: Svante Forslund, Uppsala CF
3. Kassör: Yasir Ikram, Botkyrka CC
4. Ledamot 1: Majid Malik, Eleven Stars
5. Ledamot 2: Adnan, Jinnah CC

Dessutom valdes en 'selection committee' för landslaget år 2009:

1. Rajan Sharma, Malmöhus CC
2. Sajjad Butt, Landskrona CC
3. Rashid Waraich, Botkyrka CC
4. Adnan, Jinnah CC

Den nya styrelsen har lovat att de ska göra sitt bästa för utveckling och samarbete i Svensk Cricket. Vi önskar den nya styrelsen lycka till och gratulerar dessutom Christian Thorup för utnämningen till SCF ordförande!

Flera resultat (3 augusti 2008)

Matchen mot Frem som var planerad till den 6 juli har ånyo blivit framskjuten. Nästa helg 19-20/7 spelade vi mot SICC (Pakistan CC) och mot Ishöj II. Matchen mot SICC blev mycket omdiskuterad och vi var på god väg att vinna matchen, då vi i 2:a innings hade gjort 113/2 på 13 overs när vi bara behövde ca 244 runs. Tyvärr kom ett regnoväder och grusade våra vinstplaner. I slutänded förlorade bägge lagen då det blev en "no result" och inget av lagen fick några poäng.
Nästa dag spelade vi mot Ishöj II och vann en bra match. Trots mkt dålig opening med flera snabba wickets, lyckades vi få ett acceptabelt resultat när Aryan sköt snabba 65 runs. Vi gjorde sedan bra bowling och höll på att vinna stort när Ishöj II fick en bra 8:e partnership. Till slut fick våra opening bowlers komma tillbaka och ta de sista 3 wickets. Vi vann till slut med 17 runs.

Denna helgen 3 augusti har vi fått walkover mot AB II som inte kunde ställa upp med något lag.

Vinst i helgen (6 juli 2008)

På lördagen spelade ett starkt Malmö-lag mot gästande Botkyrka. Botkyrka valde att först göra batting, men blev hämmade av mycket bra bowling. De var vid ett tillfälle 7 brända för 100 runs. Dock lyckades de dra iväg till 163 runs. För Malmö tog Hassan och Sunny 3 wickets vardera men övriga bowlers bidrog också med fin bowling och fick var sin wicket. 164 runs skulle aldrig bli ett problem för oss, särskilt som vi fick en bra start med Aryan. Hassan (49*) stod kvar utan att bli bränd medan han hade partnerships med Aryan, Sunny, Bobby, Omer och sist Sarfraz. Samtliga battade bra, men hade lite väl bråttom. Omer hade oturen att falla för ett dåligt domslut. Malmö vann till slut enkelt med 6 wickets på bara 18 overs.

Tyvärr kunde Malmö inte ställa upp med lag till söndagens match, varför dess resultat ännu är ovisst.

Flyttade matcher (4 juli 2008)

Vi har två matcher som fått flyttas till nya datum. På söndag 6/7 spelar vi vår match mot Frem på bortaplan i Köpenhamn och den 20/7 möter vi Ishöj II på hemmaplan. Var goda och skaffa er det nya spelschemat.

Helgens resultat (2 juli 2008)

I helgen har vi återigen spelat två viktiga matcher. I lördags var det Malmöderby i en tight match mot Malmöhus CC. Malmö vann toss och spelade i lätt regn med tung boll och spelplan. Sanaullah gjorde 100 medan Christian (53) och Hassan (41) m.fl. bidrog till att vi fick ihop 282 runs. Malmöhus ordförande Tommy gav oss en svår match, innan han blev run out. Vi lyckades till slut få dom all out på 245. Ahmed tog 4 för 61 på sina 8 overs, medan Bilal tog 3 för 48 på 7.1 overs.

I söndags var det sedan dags att möta Landskrona på bortaplan. Vi vann toss igen och valde denna gången fielding. Med en bra insats lyckades vi begränsa Landskrona till 199 runs. Sajjad Butt gav störst motstånd med en långsam fifty. Vi hade förhoppningen och förtroendet att det skulle bli en någorlunda enkel chase. Bilal sköt 22 runs på 4 första overna innan hann blev bränd. Han hade också bråttom till flygplatsen! Sedan blev Hassan bränd på 12 runs, bägge av Sajjad Butt. Därefter började en nedförsbacke som saknar dess like. En boll som inte swingade nämnvärt de första 8 overna togs över av Naveed som på 7 overs hade tagit 7 wickets för ungefär lika många runs. Malmö kollapsade från ungefär 70/2 till 108 all out. Många besvikna och förvirrade ansikten lämnade Landskrona denna dag. Några undrade om det låg en hund begraven.?

Massor av nyheter ... den som väntar på något gott... (23 juni 2008)

Webmastern har varit mycket upptagen och inte hunnit skriva in nyheter på hemsidan, därför kommer en hel drös nyheter på en gång. Se även uppdateringar på säsong-sidan. Spelschemat är också uppdaterat. Passa på att skriva ut ett nytt exemplar. Scorecards och statistik kommer förhoppningsvis senare...

22/6: SHAHID MEMORIAL CUP: I år var Nörrebro inbjudna till turnering som sedvanligt började med en match mellan Malmö och Landskrona. Malmö bjöd på tight bowling, ex. vis. Rajan 4-0-16-2 och vi kunde begränsa Landskrona till endast 134 runs. Malmö började skakigt genom att Aryan blev bränd första bollen, men Hassan (53*) och Christian (39) hamnade aldrig i några problem att få dessa runs utan ledde laget till vinst med 7 wickets på 17.5 overs.
I den andra matchen möttes Landskrona och Nörrebro. Landskrona valde batting och gjorde 190 runs! Afzaal(65) sköt fastest fifty i turneringen. Nörrebro förlorade några tidiga wickets och halkade snabbt efter i runrate. Dom avslutade sin innings på 164 runs och förlorade således med 26 runs.
Slutligen möttes Malmö och Nörrebro. Nörrebro var redan i farten och kunde denna gång få ett ännu lite bättre score med 174 runs. Då Malmö sedan skulle spela hade ett mörker lagt sig över planen vilket gjorde battingen svår. Vi erbjöds light av dommaren, men kämpade vidare tills blixt och dunder närmade sig och regnet återkom. Då hade vi 52/3 på 8 overs, vilket innebar att vi förlorade på runrate. När batting runrate räknades ihop slutade Nörrebro som segrare ur turneringen. Dagen avslutades med en bön och prisutdelning.
Bäst batsman - Rizwan (Nörrebro) 63+29
Fastest fifty - Afzaal Virk (Landskrona)
Bäst bowler - Jahangir (Nörrebro) 3/37 + 2/18
Bäst allrounder - Hassan Z (Malmö) 53* & 2/29 + 18* & 1/25
Bäst fielder - Malyar Gholammuhayddin (Malmö)

15/6: Sagan fortsatte mot Sigtuna som spelade på sin hemmaplan. Återigen vann vi toss, men denna gången valde vi batting i strålande solsken. Genom en kämpainsats av Noor (59 runs) som spelade med runner pga sitt dåliga knä från 11 runs och Sanaullah (47 runs) samlade vi ihop 234 runs. Det blev egentligen 20-30 runs för lite. Sigtuna öppnade med sina bästa slagmän som genast försökte skapa oro bland oss. Dom sköt hela 53 runs i sina första 5 overs innan vi fick ett genombrott genom Ahmeds wicket. Därefter lyckades vi bromsa deras runrate och på så sätt återskapa ett tryck. Sarfraz gjorde enastående bra bowling och belönades med 3 viktiga wickets. Sigtuna behövde bara 50 runs när de hade 5 wickets kvar, men vi visade en oerhörd kämpaglöd som värmde lagkaptenens hjärta till tårarna rann när vi brände ut Sigtuna på endast 212 runs. Det slutade med vinst med 22 runs! Lyckliga och stolta kunde vi bege oss hemåt.

14/6: Början på vår succetour till Stockholm. I regn och rusk spöade vi Nacka som var alldeles chockade. Malmö vann toss och valde bowling, ett klokt beslut visade det sigt. Hassan (4w) och Ahmed (6w) tog alla Nackas 10 wickets när vi brände dom för endast 86 runs. Detta var alltså laget som hittills inte gjort mindre än 300 i någon match! Vi vann sedan enkelt med 8 wickets. Aryan gjorde 29 och Christian och Sanaullah spelade hem segern på endast 11.5 overs! Det var inte en minut för sent, för efter matchen bjöd laget oss på pizza som vi fick äta i ett rejält regnoväder. Det är osäkert om matchen hade kunnat fortsätta om vi spelat längre. Vi hann därför hem till hotellet före kl.15.00 och hade god tid på oss att förbereda oss för att se Stockholm och Sveriges match mot Spanien på Kungsträdgården, som dessvärre slutade i en snöplig förlust.

8/6: Besök av Soranerne som tyvärr vann toss och valde att göra batting. Vi brände dom på 159 runs. Aryan tog 3 wickets för 17 runs och Sanaullah 2 wicket för 7 runs. Vi provade 8 bowlers. Dessa runs gjorde vi sedan enkelt efter att Aryan åter igen skjutit en snabba 75 runs. Vi vann med 8 wickets.

26/5: Match mot KB II. Radikal förändring i vår opening planering. Aryan gjorde open och sköt 9 sexor och fick sammanlagt 137 runs!! Vi hade 206/2 på 20 overs. Tyvärr försökte också resten av laget att spela som honom, vilket gjorde att vi blev brända på 309 runs. Vi försvarade oss och lät KB II bara göra 253 runs all out. Noor och Rehan fick vardera 3 wickets.

18/5: Match mot Nörrebro II på Svanholm. Malmö vann toss och gjorde först batting. Vi hade en långsam start men kom loss ordentligt efter 25 overs. Första 25 overs hade vi 114/1. Därifrån lyckades vi skjuta oss till 263 runs genom 75 för Sanaullah och 48* för Hassan. Dessförinnan hade Khalid gjort 40 och Rashid 39. Det visade sig vara för lite då Nörrebro gjorde dem i 38:de overn.

Snöplig förlust (17 maj 2008)

Förra helgens match mot Lund slutade i en snöplig förlust, trots att vi gjorde hela 272 runs. I sista overn lyckades Lund besegra oss med 3 wickets kvar. Vår nästa match i danska ligan blir mot Nörrebro och spelas söndagen den 18 maj i Svanholm, Köpenhamn.

Match mot Lund (5 maj 2008)

Nästa helg spelar vi bortamatch på hemmaplan mot Lund CC. Ja, ni läste rätt. Vi gästar Lund på vår plan i Bulltofta. Kan det bli bättre? Matchen är flyttad till söndag 11/5. Se det nya spelschemat till vänster.

Säsongspremiär (5 maj 2008)

När det verkligen gällde vann vi ligamatcherna mot både Jinnah CC igår den 3/5 och idag mot Nordvest CC. Igår gästade alltså Jinnah CC oss. Vi vann toss och valde först batting. Hassan gjorde 43 och Bilal 61* när vi skrapade ihop 228/9. Vi var hjälpta av många extras. Sedan lyckades vi att bränna dem på endast 189 och vinna med 39 runs marginal.

Igår var det debut i danska ligan genom match mot Nordvest CC. Återigen vann vi toss och valde batting. Vi hade två bra partnerships och hade vid ett tillfälle 201/3. Dock förlorade vi sedan 4 wickets på 2 overs. Det gjorde att vi sedan fick ihop 240 runs. Hassan gjorde 89, medan Sanaullah och Noor gjorde vardera 39 runs. Vi fick det sedan tufft i bowlingen, när en galen dommare valde att dömma allt utanför off-stump för wides. Trots detta lyckades vi bränna Nordvest på 209. Vi gjorde 8 bowled! Bäst var Noor och Khalid med vardera 3 wickets.

Spelarsidan är uppdaterad och scorecards, statistik kommer förhoppningsvis snart.

Uppvärmningsmatcherna (5 maj 2008)

Efter våra första matcher i serien denna helg, tror jag att alla inser hur nyttigt det varit med uppvärmningsmatcherna.
Först testade vi laget mot Svanholm och fick spela en jämn match som vi dessvärre förlorade. Där fick vi bl.a. lära oss nyttan av att vara snabb vid running between the wickets och att bra fielding är viktig. Sedan testade vi alla bowlers mot Landskrona i en ytterligare träningsförlust. Noor tog 3 wickets i bowlingen. Noor (54) och Sunny S (39) visade god form i battingen.

Malmö CC cricketfest (20 april 2008)

Malmö bjöd spelare, vänner och bekanta på en trevlig cricketfest. Vi njöt av indisk buffé och musik. Festen var mycket lyckad och jag tror att vi alla var överens att göra festen till en årlig företeelse.

Malmö CC cricketfest (17 april 2008)

På lördagen den 19 april har Malmö CC bjudit in till cricketfest. Vi har abbonnerat restaurang Entry vid Möllevångstorget från kl. 19.00 för indisk buffé. Det blir live-musik och feststämning.

Cricketfest

Säsongen 2008 (17 april 2008)

Det är många som längtat till den nya säsongen. I år har vi haft ordentlig inomhusträning och har anmält oss till att spela både i den svenska och danska ligan. Matchschemat finns att ladda ner. Säsongssidan ifylles i större detalj senare.

Förra säsongen (26 januari 2008)

Bättre sent än aldrig. Äntligen har scorecard från vår sista match mot Soranerne kommit upp på hemsidan. Samtidigt har vi en slutgiltig statistiksida för 2007. Se var du hamnat! Malmö CC hamnade på en tredje plats i div 2 øst.

Nytt år - ny träningshall (26 januari 2008)

Malmö CC önskar samtliga medlemmar och besökare en god fortsättning. Vi har lyckats ordna med en bra inomhushall i Malmö för träning. Onsdagskvällar har vi börjat vår försäsongsträning. Tre lyckade träningspass än så länge. Träningen sker vid Vårsångens idrottshall i Lindängen. Trevligt att se att så många medlemmar har dykt upp. Det gäller att komma i form till säsongen.

 

Webmaster: Hassan Zaigham, senast uppdaterad 29-juni-2013
© Malmö Cricket Club 2001-2020